Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

AK47S - odwrócenie kolby

Recommended Posts

Witam

Posiadam replikę ak47s CYMY i chciałbym w niej odwrócic kolbę tzn zamienic stronami miejsce w którym kolba jest przymocowana do reszty karabinu. Czy ktoś może próbował robic już coś takiego?

Potrzebne jest mi to po to zeby miec przyczepiony pas nosny z drugiej strony poniewaz jestem leworeczny i niestety mi to przeszkadza

Nie wiem jak potem się złożysz do strzału, bo kolba będzie miała trochę finezyjny układ :) Stopka (o ile mozna to tak nazwać) w AKS jest bardzo specyficzna.

Kolega (również leworęczny) który miał swego czasu 74kę, jakoś sobie z pasem raził bez nadmiernego cudowania.... Po prostu, to replika broni która nigdy dla osób leworęcznych przystosowana nie była.

Zamontuj pas na ramieniu kolby. Najprostsze rozwiązanie.

AK jest wygodniejszy dla leworęcznych. Nie mówię o pasie nośnym oczywiście, co jest wymuszone przez kształt i umiejscowienie rączki suwadła, ale o szybkości przeładowania - przy trzymaniu ręką silniejszą za chwyt nie wykonuje się akrobacji ręką słabszą w celu odciągnięcia suwadła.

Heh, odwrócić kolbe - znaczy się jak - przed lufę :D ?? (sorki musiałem zażartować)

Jak już to przekręć samo mocowanie pasa na kolbie na druga stronę - tylko że nie będzie wyglądać - ale i tak chyba lepiej niż kolba odwrotnie.

większy problem jest z uchwytem pasa z przodu - (taa też jestem leworęczny) - przecież nie przywiąże za wycior.

Może są jakieś odwrotne okucia ? pewnie nie - bo armia jest zunifikowana :)

teraz testuję mocowanie pasa na jedno ucho przy kolbie - może nie wygląda - ale się lepiej operuje akaczem podczas biegania po lesie.

Może ktoś ma inne patenty dla leworęcznych ?