enx Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 (edited) Witam Przymierzam się właśnie do zakupu M14 Cymy z krótszą lufą. Czytałem, że cyma posiada w swoich M14 jakąś preckę. Czy w tej wersji jest tak samo? Prosiłbym również o fotografie, nie takie ze stron, lecz Wasze :) Czy jest gdzieś w Polsce do zdobycia wersja imitująca drewno? Mam w domu m120s, czy wstawiając ja do gearboxa będę mógł spać spokojnie? :) Mam również trochę wzmacnianych części od v3, można je do v7 wpakować? Jeśli tak to jakie? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Edited December 14, 2008 by enx Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 No i tutaj niestety jedna zalet Cymy chyba okaże się wadą - GB V7 z tego co wiem nie jest kompatybilny z V3. W AGM pasują niektóre części od V3 (zębatki prowadnica, popychacz, tłok itd) , w Cymie chyba nie za bardzo. Quote Link to post Share on other sites
enx Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 Bo to pełny v7 jest. Jak długa jest ta lufa stockowa? Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted December 14, 2008 Report Share Posted December 14, 2008 Stockowa lufa ma chyba 430, albo 440 mm. Ja do swojego scouta wsadziłem preckę 455 i wystawało jakieś 5 mm za tłumik płomienia, więc musiałem go przesunąć do przodu i umocować na teflon i śrubkę od kompa, zaś w miejsce powstałej luki, żeby nie latała muszka i reszta założyłem po prostu taką grubą recepturkę czarną - wygląda wszystko spoko, dopiero z bardzo bliska widać, że coś jest inaczej. Quote Link to post Share on other sites
enx Posted December 14, 2008 Author Report Share Posted December 14, 2008 Też mam 455 mm od AK (6,04 Systema), ale tłumikiem zamierzam sprawę rozwiązać :-) A jak z wsadzeniem M120 do gearboxa przy stockowych częściach? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 Podejrzewam że tak samo jak w długiej wersji. A o tym jest temat. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts