Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Łożyska kulkowe, Tokyo Marui i nie tylko.

Recommended Posts

Witajcie,

Do mojego starego G36C Tokyo Marui kupiłem łożyska kulkowe GFC (tak, to jest tandeciarska marka, jednak w tym momencie gram na bardzo niskich fps).

Okazały się one ciężko nachodzić na zębatki. Kiedy próbowałem jedną zdjąć, nie dało się. Stopniowo zwiększałem siłę, aż w końcu pękło.

Czy dobre łożyska luźno nachodzą na ośki zębatek, czy też trzeba je nabijać ?

Czy w przypadku łożysk kulkowych także używa się podkładek (domyślam się, że oczywiście tak, ale już mnie ostatnio nic nie zdziwi) ?

I ostatnia sprawa - w sklepie Capri są łożyska do Marui o średnicy ... 6,1mm. Czy rzeczywiście otwory w TM mają większą średnicę niż reszta Świata, czy to kolejny promocyjny bełkot ?

• 2 years later...

Cięzkie wchodzenie łożysk na zębatki to wina marki... GFC=element. Sam przez to przechodziłem. Co do otworów na łożyska ja posiadam w gb v3 zwykłe łożyska cierne systemy i pasują jak ulał i nie latają w gniazdach...

Nie zgodzę się z tym zdaniem to nie jest wina marki.

Ja jakoś problemów nie miałem widoczne może akurat te zęmbatki miały jakiś problem

łożyska kulkowe

Wydaje mi sie że żadnej z firm od ASG nie opłaca się samemu robić łożysk. Zamawiają je od producenta robiącego tylko łożyska i pakują je w swoje opakowania.

Więc nie zdziwił bym się gdyby element i jakaś wiodąca firma miała dokładnie te same łożyska.