radziwon Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 Witam. Da się toto naprawić / kupić, jak tak to gdzie? Wysłałem maile do sklepów ale nikt nie odpowiedział :? P.S. użyłem szukaj :D Link to post Share on other sites
LUDI Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 napisz do machinegun.pl (albo jesli jush napisales to czekaj na odp. ) pisza ze moga sprowadzic wszystko zwiazane z ASG wiec ich sprawdz czy to prawda :twisted: :mrgreen: Link to post Share on other sites
radziwon Posted March 16, 2004 Author Report Share Posted March 16, 2004 ale ja nie mam na myśli kupienia nowego magazynka tylko naprawienie tego co jest ( sprowadzenie nowego przekroczyłoby prawie wartość broni :D ) Link to post Share on other sites
PaD Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 jakby ci odpisali ze owszem, mogą zamówić takowy zawór, to daj znać. z góry dziękować pozdrawiam Link to post Share on other sites
Santiago Posted March 16, 2004 Report Share Posted March 16, 2004 W Tajgunie powinni moc to naprawic. A przynajmniej trwierdzili ze dadza rade jak ja przyszedlem na poczatku z magiem i nie wiedzialem co sie walnelo (teraz to robie w 3 min bo to byla ta uszczelka od "stopki" :wink: ). Link to post Share on other sites
Maro Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 no wiec w tajgunie mie maja i nie beda mieli kwa tak samo w militaryi machinegun. wiec mam pytanie gdzie do jasnej cholery mozna nabyc zawor z magazynka tej bertki? chodzi o zawor na gorze. prosze o jakas sprawdzona informacje. Link to post Share on other sites
PaD Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 a ja przedstawie swój problem, nie wiem czy jest związany bezpośrednio z topikiem, ale chodzi też o zawór beretki KWA. otóż mam dwa magazynki, i jeden "zaniedbałem" tzn kiedys byl w nim gaz ale go wypuscilem i tak sobie troche przeleżał. i teraz jak nalewam gaz, to najpierw spod stopki wylatuje chmura gazu, a potem słychać dość głośny syk. jak bardzo mocno przyciskam stopke, to nic nie leci. nie wiem czy warto jest zapodać silikon wzdłóż szpary między stopką a częścią "główną" ? czy ktos juz miał taki problem (jestem pewien ze tak :) ) i czy ktos wie co na to poradzic. z góry dzięki pozdrawiam Link to post Share on other sites
Santiago Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 Maro. KWA nikt nie bedzie mial nowki bo nie ma juz tej firmy. Zostaje rynek wtorny :( Moze to tylko uszczelka ci poszla i mozna ja dorobic. Dorotka. Ja mialem taki problem. Pewnie puscila uszczelka miedzu zbornikiem na gaz a stopka. Ratunek (przynajmniej jak mi sie to robilo jak dluzej gazu w magu nie mialem) jest banalny. Wybij te 2 trzpienie mocujace stopke psiknij smaru sylikonowego na miejsce w ktorym sie ta uszczelka od stopki sotyka ze "zbiornikiem" i na sama uszczelke. Zloz do kupy, wbij trzpienie, napusc gazu. Powinno przestac puszczac gaz na polaczeniu. Jak puszcz na zaworze to ja juz nie pomoge bop nie mialem tego problemu. A zeby ladowanie gazu bylo efektywniejsze. TZn. zeby nie szlo miedzy szyjka zaworu i szyjka butli, to polecam dosztukawac uszczelke z gumki recepturki i upchnac ja miedzy szyjke zaworu maga i reszte obudowy. Ja to zrobilem tak ze wyciolem na dlugosc gumke, przekroilem na +/- pol i wcisnalem w to miejsce. Gaz nie spi.... przy ladowaniu. Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 15, 2004 Report Share Posted April 15, 2004 Wydaje mi się że post Santiago wyczerpał temat który i tak powinien być zamkniety na samym początku... Panowie radziwon i maro, wykazać nieco inwencji... Link to post Share on other sites
Recommended Posts