Krysiek Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Witam Planuje zakupić maskę przeciwgazową Armii US typu m17a1/a2. I tu pytanie, czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak dobrać odpowiedni rozmiar do twarzy? chodzi mi o to co mam mierzyć i tabela w której mogę sprawdzić który rozmiar będzie pasował. Z góry dziękuję, pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt. Quote Link to post Share on other sites
Sokół Posted December 21, 2008 Report Share Posted December 21, 2008 Co ban na Googla ? No facet ale tak być leniwym to już przegięcie, no ale dziś mam dzień dobroci dla zwierząt! :-F Wpisz w wyszukiwarce TM-3-4240-279-10. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted December 25, 2008 Author Report Share Posted December 25, 2008 A czy szybki są w stanie wytrzymać postrzał z repliki o mocy 500fps z odległości 1m ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Obawiam się, że nawet słabszego nie wytrzymają, bo to nie szyby balistyczne... Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Kumpel spokojnie przestrzelił za pomocą Rugera okulary "słonia" z przyłożenia. Nie warto ryzykować. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Stefan, a czy on pyta o "słonia" czy M17? Wróć do początku tematu, przeczytaj trzy razy a dopiero potem odpowiadaj. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Troglo Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Temat był, ogólnie odradzano. Jak już to Foka proponował półmaske z goglami lub okularami ochronnymi. Edited December 26, 2008 by Troglo Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Temat był, ogólnie odradzano. Jak już to Foka proponował półmaske z goglami lub okularami ochronnymi. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ty myślisz że ja chce m17a2 używać od ochrony twarzy przed kulkami :-F ? Edited December 26, 2008 by Krysiek Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 Nie no bez urazy ale jakbym chciał używać maski do ochrony przed kulkami to bym kupił coś innego niż maskę przeciwgazową za 150zl, maskę kupuję do reko :killer: a o wytrzymałość pytam się z ciekawości. Quote Link to post Share on other sites
Krysiek Posted December 31, 2008 Author Report Share Posted December 31, 2008 mam jeszcze jedno pytanko. Maskę zakupiłem, torba na maskę była gratis i tu jest pytanie. Jak nosić tą torbę ? wg. są dziwnie rozmieszczone paski i po prostu gubie się w tym jak ją dobrze założyć a jak ją już jakoś założę to wychodzi mi że otwór jest do góry nogami wraz z całą torbą. Mile widziane jakieś zdjęcia pokazujące jak ją zakładać. Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Mam taka sama torbe. Mysle ze chodzi ci o cos takiego: http://media.militaryphotos.net/photos/ratamacue01/bjp Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts