karol Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Witam. Posiadam M4 G&P. Chcąc zmienić gumkę hu musiałem wyjąć starą, jednak przy wyciąganiu pierścień ( który wg mnie ) stabilizuje lufę wyszedł na zewnątrz. Gdy próbowałem go włożyć z powrotem zaklinował się w środku ....:/ I teraz pytanie jak temu zaradzić bym mógł znów normalnie użytkować replikę? Z góry dzięki za pomoc, Karol Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Jesteś w stanie zrobić zdjęcie tego pierścienia? To jest cienki blaszany pierścień między lufą a komorą, czy plastikowy półkolisty element komory? Quote Link to post Share on other sites
karol Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 Nie nie to jest cienki blaszany pierścień. P.S. Udało mi się jakoś wcisnąć ten pierścień. Jednak i tu pojawia się problem :/ Gumka hu nie dochodzi do końca przez co nie mogę wstawić tego półkolistego elementu komory :/ Pozdrawiam, Karol Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 A smar silikonowy, albo jakiś inny posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Najpierw załóż gumkę, potem włóż wraz z lufą do komory, potem dopiero dociśnij obejmą. Ogólnie to ta obejma nie jest potrzebna, jeśli tylko komora jest w miarę szczelna to nie musisz jej zakładać. Quote Link to post Share on other sites
karol Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 Właśnie miałem edytować tekst :) Przesmarowałem i nic. Dalej jest problem z wciśnięciem gumki hu do końca :/ Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Powiedz proszę, że pierścień jest założony na lufę, a nie do środka komory :roll: Hopka masz skręconego na minimum? Quote Link to post Share on other sites
karol Posted December 23, 2008 Author Report Share Posted December 23, 2008 No niestety OLO ale tak właśnie zrobiłem :/ Czy w takim razie komora hu do wyrzucenia? Czy można ją jakoś naprawić? Teraz wiem że za głupotę się płaci... :( Pozdrawiam, Karol Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 No to od drugiej strony wkładasz śrubokręt i popukujesz w pierścionek aż wyjdzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts