=MACIO= Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) Witam! Mam problem z M4a1 Boyi .Na początku działała normalnie lecz od jakiegoś czasu ,gdy podłączam baterie do m4 to wydaje taki głos jak by batka była nie naładowana , sprawdzałem też na innych bateriach lecz jest tak samo (Na 100% nie jest to wina baterii). Jeżeli mieliście podobny problem ze swoim gunem i jak go rozwiązaliście, to piszcie. Edited December 26, 2008 by =MACIO= Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Mowiąc, że wydaje dźwięk jak by bateria była nienaładowana masz na myśli, że zaczyna na ciągać sprężynę, a nagle się zacina i dalej nie może ?? Jeśli tak to najpierw weź najmocniejszą batkę jaką możesz ( najlepiej o wyższym woltażu niż twoja ) naładuj ją na maxa i spróbuj wtedy. Jeśli nie da rady wyjmij bezpiecznik złącz kable bez niego i spróbuj jeszcze raz. Jeśli to nie pomoże to włóż znów bezpiecznik i postaraj sie o jeszcze mocniejsza batkę, bo znaczy, że masz zaciętą w tylnym położeniu sprężynę co skutkuje ubijaniem się jej co będzie skutkowało utratą kilku fps na stałe, dopóki nie wymienisz sprężyny. Jeśli nie chcesz rozbierać GB a mocne batki nie pomogą to czeka Cię wysyłka do serwisu :P Quote Link to post Share on other sites
=MACIO= Posted December 26, 2008 Author Report Share Posted December 26, 2008 Próbowałem na mocniejszej batce lecz to nic nie pomaga ,zaraz złącze kable bez bezpiecznika i napisze czy pomogło:D Niestety złączenie kabli bez bezpiecznika też nie pomogło,chyba czeka mnie wysyłka karabinu na gwarancję:) Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 Jest jeszcze jedna opcja, ale musisz się choć trochę znać na budowie GB v.2. Wystarczy znaleźć jakiś mały twardy haczyk, wyjąć silnik, odkręcić chwyt pistoletowy, włożyć owy haczyk do otworu, w który wchodzi silnik i odciągnąć antireversal, spowoduje to zwolnienie zębatek, sprężyna się rozpręży a Ty będziesz mógł cieszyć się repliką bez wysyłania jej na serwis. Nie stracisz gwarancji bo nie otworzysz GB :) Quote Link to post Share on other sites
=MACIO= Posted December 28, 2008 Author Report Share Posted December 28, 2008 Zwolniłem antireversal lecz nagle coś jak by odskoczyło i teraz zębatki się luźno kręcą,moze jakoś odciągnąć ten antireversal czy coś? Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 Teraz to już masz po tłoku (bądź zębatkach, lecz bardziej tłok) i módl się o to by serwisant był wyrozumiały i przyjął na gwarancję. Następnym razem nie grzeb w giwerze albo zacznij na poważnie już bez gwarancji. Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted December 28, 2008 Report Share Posted December 28, 2008 A trzeba było zatkać palcem dyszę zanim się zwalnia anti-reversala... Nie martw się :) Nowy tłok nie jest taki drogi a na Świecie są gorsze problemy :) Quote Link to post Share on other sites
=MACIO= Posted December 28, 2008 Author Report Share Posted December 28, 2008 hehe mam nowiutki tłok w domu to sobie założe:P Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted December 29, 2008 Report Share Posted December 29, 2008 Żeby anti-riversal podnieść? Znakomity pomysł:F Trzeba było śrubokrętem (płaskim) zębatki dokrecić tak aby broń "wystrzeliła". Poprostu siłą pomóc zebatkom:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts