Cinek53 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Orientuje sie ktos gdzie mozna cos takiego kupic bo nigdzie nie moge znalesc? Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Nie ma magazynków do SR-25 typu real-cap ani nawet low-cap. Są jedynie mid-capy firmy CA i G&P z czego lepiej cięższe kulki podają magi CA. A poza tym było :killer: Quote Link to post Share on other sites
Cinek53 Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 Dzieki. Dobrze wiedziec ze niema czegos takiego to przestane szukac i marnowac tak czas Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Są low capy G&G 50 kulek Quote Link to post Share on other sites
Pablo140 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 (edited) Tak, ale zależy do jakiej firmy SR-25 bo do CA i G&P gdzieś było, że nie wchodzą, albo siedzą zbyt luźno nie pamiętam :poddanie: Sprawdziłem G&G podobno mają problem z podawaniem ciężkich kulek. Najlepszym rozwiązaniem będę magi CA 8-) Edited January 3, 2009 by Pablo140 Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Jeżeli masz SR25 od P&J lub A&K to nawet z CA będzie problem, testowałem. Magazynek ten nie zatrzaskuje się. Podejrzewam, że trzeba mag-catch zmienić na ten od CA lub rozpiłować nieco otwór w magazynku. Ja czytałem, że MID-y od G&P mają problem z ciężkimi kulkami. Ale nawet jeżeli to też G&G, to nie jest to żaden problem - rozkręcasz maga, dajesz kilka kulek pod prowadnicę sprężyny w magu i już. Sprężyna ma większy docisk, ale zmniejsza się pojemność maga. Ja real-capa do mojej SyRenki zrobiłem z maga od shotguna. Żaden problem. Quote Link to post Share on other sites
Cinek53 Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 mam cos takiego http://www.taiwangun.com/shop,show,1145 Quote Link to post Share on other sites
penio151 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 Ja swoje zrobiłem ze zwykłych magów do Mki, nie zatrzaskują się, ale bardzo fajnie siedzą w podajniku, do zaklinowania użyłem styropianu. do mojej SyRenki Czyżbyś oglądał na stronie fotki mojej Syrenki ;) Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 (edited) Taaak, i pozwolisz, że do swojej również zaadaptuję tą nazwę? :D Tylko ten mój mag całkowicie chowa się w body, tak jak ten od G&G, a z magami od zwykłej też próbowałem :) Edited January 3, 2009 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
AdiBrody_B-52 Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Magi od G&G pasują do sr-25 G&P po małej przeróbce :) Trzeba przyszlifować tylną ściankę maga i przedłużyć otwór w który wchodzi zaczep magazynka (ta takie kwadratowe wycięcie na boku :P). Ja tak zrobiłem i siedzą w gnieździe idealnie. Co do podawania kulek... u mnie na straitach 0,36 chodzi idealnie :) Quote Link to post Share on other sites
chaota Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 (edited) Midy G&P są wybredne, ale to nie kwestia wagomiaru u mnie np: -Blaster -> Chodzą i dealnie do ostatniej sztuki -EXCEL -> Moge nabić 100szt. i 5-6 ostatnich potrzebuje dodatkowej motywacji by wyjść -Maruzen -> ładuje/wałem (bo niema i sie niezanosi by gdzieś miały być do dostania) po 50 i chodzi idealnie -G&G -> no tutaj zawód bo naprawde lubiłem te kulki, tną sie chronicznie (przynajmniej u mnie) Magi od GR25 G&G są za duże do CA25(na 1000%) do G&P też a do P&J Bóg raczy wiedzieć Edited February 8, 2009 by chaota Quote Link to post Share on other sites
feder91 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Może ktoś w końcu wypisać które magazynki pasują i po jakiej przeróbce do PJ/SR-25? Oczywiście chodzi o mid-capy Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 (edited) Pisało kilka osób w kilku tematach, weź poczytaj, zbierz i napisz tutaj dla pożytku innych. Edit: Niech będzie. Midy od CA - trzeba poszerzyć ten otwór, w którym blokuje się mag catch Midy od G&P - pasują bez przeróbek, ale nie podają ciężkich kulek Lowy od G&G - pasują po zeszlifowaniu tylnej ścianki i poszerzeniu otworu na mag catch Edited February 15, 2009 by blaszko Quote Link to post Share on other sites
Aurendil Posted October 11, 2011 Report Share Posted October 11, 2011 Pozwolę sobie odkopać temat. Czy przez 2 lata z hakiem pojawiły się jakieś real/low pasujące do CA25? A może ktoś ma przetestowany "myk" jak dostosować magazynki innych firm niż CA? Czy jest jakiś jednorzędowy magazynek pasujący do CA25? Quote Link to post Share on other sites
Nemix Posted February 29, 2016 Report Share Posted February 29, 2016 Odświeżam temat, jest coś już na rynku? Coś czego nie trzeba przerabiać? Quote Link to post Share on other sites
lordkun Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Odświeżam temat, jest coś już na rynku? Coś czego nie trzeba przerabiać? obecnie albo midy gp albo vfc (do scara h) Quote Link to post Share on other sites
Pon Pon Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Odgrzeje kotleta był by ktoś tak miły i powiedział czy do G&G GR25 pasuje tylko magi g&g czy jakieś inne także z góry dzięki za info pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts