Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Posted

Mam pytanie czy tez mieliscie problem z łożyskami (6mm)w danym modelu repliki ? Kupiliśmy niedawno 2 szt tych repliki i po krótkim czasie wysypały sie łożyska (tzn po 1 szt w każdej replice) serwis ASGSHOP szybko sie uporał i odesłał repliki ale koledze w krótkim czasie poszło znowu łożysko :wink: wiec chyba jakies felerne są lub zle spasowane.Repliki normalnie eksploatowane na batce 8,4(raz w tyg i około 1000kólek)i maja około 3 msc .Coś nie tak sie dzieje z łożyskami 6mm w G&P :roll:

Posted

Jeżeli są to łożyska kulkowe to mogą sie posypać, szczególnie jeżeli replika ma więcej niż 300fps. Kulki w łożyskach 6mm mają wielkość ziarenka piasku i nie radzą sobie z przenoszeniem zbyt dużych odciążeń.

Ja bym radził zmienić na ślizgowe.

Posted

no i stało sie wczoraj na WOŚP posypała sie i moja replika ,objawy takie jak znowu łożysko :wink: powiadasz wymienić ok ale wielu znajomych na tych łożyskach i jakoś smigają poza tym to raczej w kwestii serwisu usunąć usterkę :roll: a własnie ile razy można wysyłac dana rzecz na ta samą wadę aby otrzymać nową ?