labik Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 No więc tak.. mając rozjechanego imbusa na koncu lufy (tlumik plomienia) rozwiercilem go. Kilka mocnych ruchow kluczem i poszedl gwint.. Wygląda to tak: foto by phone :/ Jest możliwość jakiejś naprawy tego badz jakies inne pomysly? Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Stoczyć do końca gwint w lufie, rozwiercić otwór i go nagwintować. Potem dotoczyć sobie rurkę nagwintowaną od zewnątrz, wkręcić w otwór i nakręcić tłumik płomienia. Powinno się dać coś takiego zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Pomysł dobry, sprawdziłem w innym wypadku, zrób tak jak napisał, podziała, Quote Link to post Share on other sites
labik Posted January 9, 2009 Author Report Share Posted January 9, 2009 i ile takie cos mnie bedzie kosztowac? Quote Link to post Share on other sites
Prezes_____ Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Jak masz gwintowniki to tylko z przejściówkę zabulisz, najlepiej idź coś na złomie znaleść, a jak nie masz gwintowników i wolnych 100zł na nie to idź na jakiś warsztat samochodowy, skasują cię za gwintowanie w najgorszym wypadku 20zł Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Daj tokarzowi lufę i tłumik płomienia, powiedz o co Ci chodzi. Nie gwintuj tego ręcznym gwintownikiem bo do tego się nie nadaje. Tokarz zrobi gwinty na tokarce, rurkę też będzie trzeba toczyć bo wątpię że znajdziesz taką o niestandardowej średnicy. Jak się ugadasz z tokarzem, to i przyszłowiowy 4-pak starczy jako zapłata. Quote Link to post Share on other sites
labik Posted January 10, 2009 Author Report Share Posted January 10, 2009 bede mogl przykrecac inne tlumiki plomienia czy tylko ten?:) Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 pacjent bedzie zyl :) poslij replike do nas, juz takie cuda robilismy :) koszt 35 zl bedziesz mial ciut krotsza lufe ale oryginalny gwint i bedzie wszystko pasowalo, a zwykly tokarz Ci zrobi jakis normalny gwint to nic potem tam nie dokrecisz :) Quote Link to post Share on other sites
Tantive Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Przepraszam ze się tak wtrącę do tego topiku, ale tez mam mały problemik z odkręceniem tłumika dźwięku. Otóż mieszkam na wsi, do dużego miasta daleko, a w okolicznych miasteczkach, nie ma w ogóle małych kluczyków imbusowych. Pytanie do użytkowników M15A4 CA. Jaki trzeba klucz, aby odkręcić tłumik płomienia. Chce założyć tłumik dźwięku, a nie mam małego klucza. Rozwiązaniem jest zakup przez internet lub kolegę co studiuje w Krakowie, ale muszę znać rozmiar klucza. Nie wiem czy to 1mm czy 1,5mm czy nawet jakiś mniejszy. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 To 1,5 Towarzyszu. Quote Link to post Share on other sites
Tantive Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Wielkie dzięki za szybką odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts