Leo_111 Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 WItam , od pewnego czasu mam problem z elektryka w mojej replice . Wyglada on mniej wiejcej tak . Posiadam ladowarke mikroprocesorowa . Kiedy zostawilem baterie na noc zeby sie zaladowala bateria owszem...zaladowala sie , jedakze w nocy , kiedy nie moglem kontrolowac co sie z nia dzieje , rozladowala sie , naladowala...nastepnie zaczela sie ponownie rozladowywac... zrana stwierdzilem ze baterii potrzebuje do konca naladowanej , tak wiec rozpoczelem proces od nowa , ok. godz . 7rano baterie podlaczylem...jest godzina 14 i bateria dalej sie rozladowuje , z panikowalem poniewaz podobna bateria juz raz rozladowalem do 0 i 3 ogniwa byly do wymiany . Jakoze ogniwa sanyo na polskim rynku sa trudno dostepne sporo na tym ucierpiala moja bateria . Pytanie moje jest takie . Gdzie lezy problem? U kolegi na bardziej zaawansowanej ladowarce pokazalo , ze bateria ma slaba polaryzacje . Nie mam pojecia co to oznacza . Dodam jeszcze ,że uzywam przejsciowki z duzego na maly... ktora ma...dziwny zapach...tak jakby przypalony . Pozdrawiam i prosze o pomoc . Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 wyrzuć tą ładowarke do śmieci i kup normalną mikroprocesorówkę z prawdziwego zdarzenia. zapewne to jest "mikroprocesorowa" za 140zł ? bubel jakich pełno. dobra ładowarka pokaże ci ile weszło w nia prądu, jakie napięcie teraz dostarcza do pakietu. a o tym ze ogniwa są trudno dostępne to pierwsze słysze ;D Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted January 12, 2009 Report Share Posted January 12, 2009 wyrzuć tą ładowarke do śmieci i kup normalną mikroprocesorówkę z prawdziwego zdarzenia. zapewne to jest "mikroprocesorowa" za 140zł ?... Możesz to rozwinąć? W sensie jakie mikroprocesorówki masz na myśli? Zarówno te złe jak i te dobre. Nie jest to zaczepka słowna tylko normalne pytanie jakby co ;-) Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 13, 2009 Author Report Share Posted January 13, 2009 (edited) Panowie przepraszam za wyrażenie... ale ja naprawde"nie sram kasą" . Fakt faktem pozostaje , z ładowarką od około roku nie było problemu . I teraz nie wiem czy ryzykować i pozostawić baterie na pastwe tej właśnie "ładowarki za 140zł" . Problem pojawił się po tym jak ładowarka rozładowała mi sanyo 3600 9.6 (o dostępności której ogniw mówie) do 0v trzy ogniwa poszły się...rąbać . I przejściówka, której używam do ładowania aktualnego pakietu "dziwnie pachnie" i zastanawiam się czy w to właśnie nie jest przyczyna Edited January 13, 2009 by Leo_111 Quote Link to post Share on other sites
Leo_111 Posted January 13, 2009 Author Report Share Posted January 13, 2009 problem rozwiązany wątek do zamknięcia . Zła polaryzacja... plus zamieniony z minusem . Bateria się nie ładowała . Szczerze...nie widziałem ;| Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts