AlamoHT Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Witam serdecznie. Jestem zatwardziałym użytkowinikiem lunet aczkolwiek wkońcu chciałbym sobie sprawic kolimator. Z tematu o kolimatorach dowiedziałem sie że najlepszy będzie zamknięty. Poszukałem i znalazłem moim zdaniem odpowiedni: http://www.allegro.pl/item526110622_kolima...22mm_laser.html Czy moglibyście mi podpowiedziec czy dobrze wybrałem? :) Dzieki I Pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Powinien sprawdzić się całkiem nieźle. Cena dobra (około 20 zł taniej niż w sklepach za taki), a w dodatku dostajesz bardzo przydatne IMO osłony typu flip-up. Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted January 11, 2009 Author Report Share Posted January 11, 2009 Widziałem Taiwanowskie za 89 bodajże i wydawał sie lipny. Nie wiem jak z tym. Głownie chodzi mi o jakosc kropki. Żeby nie była za jasna tylko taka "lekko" widoczna. I równa okrągła. :) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 No wiesz, on będzie raczej podobny do tamtych, ale nie przejmowałbym się zbyt widoczńą kropką, gdyż 11 stopniowa regulacja powinna zapewnić Ci całkowitą kontrolę nad jej rozmiarem. Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted January 11, 2009 Author Report Share Posted January 11, 2009 A jak to jest w tych kolimatorach z tą kropką. Jest idealnie okrągła czy poprostu coś tam sie świeci? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Idealnie na pewno nie, ale na tyle okrągła i mała, żebyś był w stanie stwierdzić, że jest to nieco powiększony punkt ;). Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted January 11, 2009 Author Report Share Posted January 11, 2009 Aha, czyli co.. Moge spokojnie go kupic i bedzie mi służył? Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted January 11, 2009 Report Share Posted January 11, 2009 Tak. Tylko do CQB używaj go lepiej z zamkniętą przednią osłoną (tak, da się tak ;)), bo nie wiadomo czy szybka w takim kolimatorze (podobnie zresztą jest w wielu innych) wytrzyma przypadkowy strzał z kilku metrów. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted January 11, 2009 Author Report Share Posted January 11, 2009 Ok, Dzieki za czas i info. ;) Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts