Guest british Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Witam. Szybkie pytanie- czy ktoś miał kontakt z polskim śpiworem wz.729 ("śpiwór dla pododdziałów specjalnych") ? O ile się orientuję, produkują ten wzór trzy firmy- Yeti, Lentex i ZPO Nowa Ruda. Czy jest między ich produktami jakaś znacząca różnica? PS. jeśli ktoś uważa, że tu ten temat nie pasuje, to proszę o przeniesienie do działu z rekonstrukcją WP. Quote Link to post Share on other sites
wally Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Śpiwory te są opisane w temacie "leksykon polskiego oporządzenia". Tak na marginesie ja taki mam, co prawda jest niemożliwie ciężki i duży ale gdzieś wyczytałem, że jego ekstremum to -22 st. więc za taką cenę (jak na alledrogo) to można się pokusić o jego dźwiganie. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted January 14, 2009 Report Share Posted January 14, 2009 Ok, dzięki. Skoro te śpiwory już są opisane, to temat można usunąć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts