Gazda Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Wiem, wiem ... tematy już były. Moje pytanie co do rękawic: jakoś nie jestem przekonany do tych nomexowych wynalazków. Naprawdę warto je kupić? Szukam czegoś w granicy 80zł, ale jesli warto byłbym skłonny dołożyć. Generalnie zastanawiam się nad tymi. Co o nich myślicie? Ewentualnie co innego warto kupić? Nie potrzebuje mega wytrzymałych rękawic do zjazdów po linie, fajnie by było żeby po upadku na szkło wytrzymały i żebym nie wypocił sobie rąk w lato ;) I druga sprawa: LINK, warto za tą cenę? Innych alt/bijansów nie ma na alledrogo :( Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Mam dokładnie taki sam zestaw jak podałeś w swoim poście, rękawiczki mam takie same ale czarne i kupowałem na specshopie - bardzo wygodne, zgrabne, nie przeszkadzają w precyzyjnym operowaniu palcami ( jestem w stanie pisać w nich na komputerze lub telefonie komórkowym) i nawet jak nosiłem je dość długo po mieszkaniu to nie pociły mi się ręce - tylko dokładnie musisz wybrać rozmiar Rozmiary: L - długość środkowego palca - 8,5 cm XL - długość środkowego palca - 9,5cm tak jest na spechopie opisane. Co do nakolanników i nałokietników - nakolanniki większość osób poleca alty a potem bijansy zaś nałokietniki: http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=58213 Był jeszcze temat w zielonych odnośnie tego kompletu i kilka osób wypowiadało się pozytywnie odnośnie i nakolanników i nałokietników Bijans Quote Link to post Share on other sites
Gazda Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 Ok, czyli rękawiczki kupuje. Z rozmiarem nie bedzie większego problemu bo do Częstochowy nie mam aż tak daleko, więc postaram się przymierzyć w sklepie ;) Czyli faktycznie alty są lepsze od bijansów? hmm... no to będziemy polowac na alty w takim razie ... Quote Link to post Share on other sites
Darg Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Czy lepsze? Niewiem, ale i Alty i Bijansy trzymają poziom, obydwie firmy współpracują z armią USA - ciężki wybór. Najlepiej jakbyś spróbował i tych i tych - może koledzy twoi mają któreś z nich albo w sklepie jakimś będą w twojej okolicy. Co do mojej opinii, miałem i alty i bijansy bardziej wygodne były dla mnie Bijansy. Edited January 18, 2009 by Darg Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Kumpel ma alty komplet (nałokietniki i nakolanniki) w wdl i taki sam zestaw bijansów w UCP. Mówi że alty lepsze. Wygodniejsze itp. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts