zombie_snake Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Witam Po przejrzeniu fotek z misji EUFOR w Czadzie chciałem się dowiedziec o sprzęt jaki noszą tam Polscy Żandarmi. Link do fotek http://www.pkwczad.wp.mil.pl/pl/30_35.html Z tego co udało mi się rozpoznac to będzie tak: Mundur w kamuflażu wz. 93 - dużo wygląda na produkcję Miwo lub Helikona Kamizelka Atek 3 - prod Miwo Praszka. Pod nią OLV, czy KLV ( nigdy ich nie rozróżniałem) Ładownice również produkcji Miwo Praszka, przynajmniej tak mi się zdaje. Radio i headset - headset Bowmana, ale radio to nie wiem Panele udowe z Miwo. Wielu żandarmów na zdjęciach ma rękawice, chyba Hatch Operator Gloves czarne. Buty przydziałowe jak mniemam. Nakrycie głowy - dowolne, wg mojej interpretacji. Broń to kbk wz.96 mini Beryl z celownikiem EOTech HWS 552 i Glocki. Prosiłbym łaskawie o zweryfikowanie czy moje oczy są zdrowe. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Sziptar Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Nie widze tam ATEKA MIWO pokaz. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Kamizelki NOMA - niektóre mundury to miwo, a niektóre to KAMA w wersji dla jednostek specjalnych (te z okrągłym rzepem) Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Dzięki Arafat. Zmyliły mnie te poduszki strzeleckie przy ramionach i patka na zamku jak w ATEK 3 Miwo. Specem od wyposażenia żołnierza polskiego nie jestem więc wole się spytac. Edited January 18, 2009 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts