wrobel102 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Witam! Posiadam kamizele taktyczną OLV wz.93 Do tego chciałbym dokupić plecak patrolowy mokra http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...patrolowy-MOKRA i pas taktyczny do którego podepne sobie ten chlebak: http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...-taktyczny-PT-4 http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,503/Chlebak I moje pyatnie brzmi. CZy to się będzie dało założyć tzn czy będzie w miare wygodnie? Wiem że ten plecak jest w miare krótki co pozwala na założenie pasu taktycznego. Ale czy kamizelka nie będzie przeszkadzać? I czy taki osprzęt będzie praktyczny na dłużesz wypady? I jaki montaż wybrać 2mm czy 20 mm? Chciałbym żeby moje oporządzenie wyglądało mniej więcej tak jak na tych rysunkach na dole http://miwomilitary.pl/?p=8.69.PLECAK-MOKR...3.MIWO-MILITARY tylko jeszcze z kamizelką OLV. Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Plecak + PT spokojnie można używać razem, ale wywal OLV i zamiast niej kup jakieś moduły do pasa. Lepiej na tym wyjdziesz. A tak poza tym, to są inne tematy, nie ma sensu zakładać nowego, do każdej wymyślonej konfiguracji... Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Ale akurat w mojej drużynie OLV jest obowiązkowe :/ odzorowywujemy WP i ano właśnie :/ Do pasa taktycznego ile moge dopiąć ładownic do AK? To znaczy ile magów będe mógł rzenosić? Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Odwzoruwujecie WP? To raczej odpuście sobie OLV. Żołnierze od tego uciekają a dzielni ersoftowcy będą na siłę w tym ganiać. Zredefiniujcie swój pogłąd na temat WP. No chyba, że jakięs Kosovo robicie, ale wtedy odpada problem z PT. Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Wiem że żółnierze uciekają ale dowódctwo się upiera ... A jak jest ten chlebak to w tym miejscu na manierke Us ile magów od AK sie zmieści -2? I czy jak napcham dużo rzeczy na PT to będzie problem z utrzymaniem go na biodrach? tzn. czy będzie bardzo chciał się zsunąć? Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Czemu chcesz nosić magazynki w pouch na manierke? W ramach masochizmu? Albo zdania nie zrozumiałem. Od trzymania belta są szelki. Edited January 25, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 A jak jest ten chlebak to w tym miejscu na manierke Us ile magów od AK sie zmieści -2? Chcesz nosić magazynki na tyłku? Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 Mi się wydaję że one są tak zboku ... Moja skucha.. lol A na taki panel udowy http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...nel-udowy-du-zy Bedzie się dało przypiąc taki bandolier tzn czy się zmieści http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...-lw-do-AK-BERYL Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Uparłeś się prawda? Po co na panelu udowym nosić magi kiedy na klatce masz całkiem sporo miejsca do wykorzystania. Wywal OLV, jak bardzo chcesz balistykę to kup KLV, na to wrzuć TAJ'a, KS12, cokolwiek innego, albo zrób sobie belta leśnego. Kombinujesz jak kot pod górę. Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 Tylko cały kłopot w tym, że nie moge wywalić OLV mimo tego że bardzo tego chce... IMO magi mieś na udzie jest wygodniej niż na klacie. Przynajmniej tak mi się wydaj ;) Generalnie chce mieć 2 rózne konfiguracje taktyczne 1. Tylko OLV kiedy jestem na zlotach w mojej grupie 2.PT + Plecak + Panel Udowy + Chlebak (bez kamizelki taktycznej) Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Przynajmniej tak mi się wydaj ;) Źle Ci się wydaje. Widać, że nigdy nie nosiłeś niczego na udzie. Poza tym, udowka to moim zdaniem naciągany pomysł jak się idzie do lasu, a co dopiero baldolier na 3 magi. Moja rada? Odejdź z drużyny i olej OLV. 2.PT + Plecak + Panel Udowy + Chlebak (bez kamizelki taktycznej) PT3 + plecak patrolowy. Do środka camel. Do tego na pas wrzuć ładownice do AK, buttpack'a, dodatkowe wodą, pouche na granaty, dumpa itp. Edited January 25, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) PT3 + plecak patrolowy. Do środka camel. Do tego na pas wrzuć ładownice do AK, buttpack'a, dodatkowe wodą, pouche na granaty, dumpa itp. a można po polsku? dlaczego PT3 a nie PT4 ? Na zdjęciach to PT ma paski na dupie.. to cięzko może być z wkładaniem i wyjmowaniem magów na ślepo.... Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) PT3 - KLIK Plecak patrolowy - raczej jasne - to co tam sobie wybierzesz, zdaje się, że o mokrej wspominałeś. Do plecaka wkładasz pęcherz z wodą od camelbaka. Na pasie umieszczasz ładownice do kbka, buttpacka (chlebak, jeśli wolisz), dodatkowe z wodą Jak mniemam Anr miał na myśli dodatkowe manierki z wodą (ale to już na dłuższe wypady); pouche na granaty - no to chyba oczywiste i dump`a - czyli worek na rzut/odzysk - worek na zużyte magazynki. A czemu chcesz wyciągać magi z tyłu? :| Edited January 25, 2009 by sobczaq Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 a można po polsku? Eeee... O to już mnie nie pytaj. dlaczego PT3 a nie PT4 ? Bo PT4 jest szeroki i może źle współpracować z plecakiem, poza tym, po co Ci aż tyle miejsca? PT3 wystarczy tutaj w zupełności. Mialęm. Wielkie to jest cholerstwo. Na zdjęciach to PT ma paski na dupie.. to cięzko może być z wkładaniem i wyjmowaniem magów na ślepo.... Kolego, jakie paski? O PALS'y Ci chodzi? Nie rozumiem. Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Chodzi mi o to na czym się mocuje inne elementy. Sorry ele nigdy nie miałem wyposażenai z takim systemem. Zobacz zdjęcia pasa PT3 tam gdzie jest jakiś koleś. I on stoi tyłem i nad tyłkiem jest najwięcej pasków do przypinania. A tak pozatym jakie najlepiej kupić ładownice do AK CQB na 6 magów czy np. 3 Ładownice do 2 magi? Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
sobczaq Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 O jaaa, no a gdzie ma mieć niby te PALS`Y (nie żadne paski do jasnej ciasnej ;) )...? Przecież to jest pas na którym montujesz ładownice, a nie chest do którego wszystko przyczepiasz z przodu :roll: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Zobacz zdjęcia pasa PT3 tam gdzie jest jakiś koleś. I on stoi tyłem i nad tyłkiem jest najwięcej pasków do przypinania. A tak pozatym jakie najlepiej kupić ładownice do AK CQB na 6 magów czy np. 3 Ładownice do 2 magi? Wiem jak wygłąda PT3. Słuchaj, poczytaj o oporządzeniu i wróć. Wtedy pogadamy. Bo narazie nie wiesz co jest w ogóle grane, a chcesz coś zrobić. Poogłądaj foty jak to się robi itp. Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 No to więc moja lista zakupów wygląda następująco. 1.Plecak MOKRA 2.PT-3 3.4xŁadownica na 2 magazynki do AK/BERYL 4.Worek na odzysk 5.Chlebak Coś tzreba według was zmienić wyrzucić? Tylko pytanie Czy jak na PT3 wrzuce chlebak to zmieszczą mi się 4 Ładownice? Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 (edited) A woda? A szelki? Radio? Ojoj! Edited January 25, 2009 by AnR Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Manierke mam zawsze do pasa się podepnie. Camelback do plecaka to już mam. Szelki? A czy szelki nie bęndą się "gryść" z plecakiem tzn. Tu i tu są szelki ;P P.S Do chlebaka wchodzą dwie manierki US Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Manierke mam zawsze do pasa się podepnie. Camelback do plecaka to już mam. Szelki? A czy szelki nie bęndą się "gryść" z plecakiem tzn. Tu i tu są szelki ;P Nie nie będą jeśli kupisz płaskie szelki, które będziesz mógł nosić nawet pod OLV. Quote Link to post Share on other sites
Stanik Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 W połączeniu z OLV będziesz miał dość po 5 minutach... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Szczególnie z beltem bez szelek. Widać, że się uparłeś. A na to nic nie poradzimy. Po co chcesz wsadzać do chlebaka 2 manierki? Kup 2 pokrowce na nie, a nie chlebak w takim ukladzie. Buttpack służy do zgoła czego innego. Quote Link to post Share on other sites
wrobel102 Posted January 25, 2009 Author Report Share Posted January 25, 2009 (edited) Po co chcesz wsadzać do chlebaka 2 manierki? Kup 2 pokrowce na nie, a nie chlebak w takim ukladzie. Buttpack służy do zgoła czego innego. Znaczy w chlebaku są takie pokrowce po bokach specjalnie na manierki. A w środkowej częsci ma być chlebek ;) Nawet na zdjęciach jest pokazane, że chowa się je tam. Mówiłem już że ten zestaw bedzie stosowany bez kamizelki taktycznej. Edited January 25, 2009 by wrobel102 Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Moim zdaniem obciążysz tyłek sobie za bardzo. 2 manierki to około 2kg jakby nie patrzeć. Do tego to co masz w buttpacku. Za dużo na jednym. Może to inaczej rozłóż? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts