Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Witam!

Posiadam kamizele taktyczną OLV wz.93

Do tego chciałbym dokupić plecak patrolowy mokra http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...patrolowy-MOKRA

i pas taktyczny do którego podepne sobie ten chlebak:

http://www.miwo-military.net/-produkty/pid...-taktyczny-PT-4

http://www.miwo-military.net/-produkty/pid,503/Chlebak

I moje pyatnie brzmi. CZy to się będzie dało założyć tzn czy będzie w miare wygodnie? Wiem że ten plecak jest w miare krótki co pozwala na założenie pasu taktycznego. Ale czy kamizelka nie będzie przeszkadzać? I czy taki osprzęt będzie praktyczny na dłużesz wypady? I jaki montaż wybrać 2mm czy 20 mm?

Chciałbym żeby moje oporządzenie wyglądało mniej więcej tak jak na tych rysunkach na dole

http://miwomilitary.pl/?p=8.69.PLECAK-MOKR...3.MIWO-MILITARY

tylko jeszcze z kamizelką OLV.

Edited by wrobel102

Odwzoruwujecie WP? To raczej odpuście sobie OLV. Żołnierze od tego uciekają a dzielni ersoftowcy będą na siłę w tym ganiać. Zredefiniujcie swój pogłąd na temat WP. No chyba, że jakięs Kosovo robicie, ale wtedy odpada problem z PT.

Wiem że żółnierze uciekają ale dowódctwo się upiera ...

A jak jest ten chlebak to w tym miejscu na manierke Us ile magów od AK sie zmieści -2?

I czy jak napcham dużo rzeczy na PT to będzie problem z utrzymaniem go na biodrach? tzn. czy będzie bardzo chciał się zsunąć?

Edited by wrobel102

Uparłeś się prawda? Po co na panelu udowym nosić magi kiedy na klatce masz całkiem sporo miejsca do wykorzystania. Wywal OLV, jak bardzo chcesz balistykę to kup KLV, na to wrzuć TAJ'a, KS12, cokolwiek innego, albo zrób sobie belta leśnego. Kombinujesz jak kot pod górę.

Tylko cały kłopot w tym, że nie moge wywalić OLV mimo tego że bardzo tego chce...

IMO magi mieś na udzie jest wygodniej niż na klacie. Przynajmniej tak mi się wydaj ;) Generalnie chce mieć 2 rózne konfiguracje taktyczne

1. Tylko OLV kiedy jestem na zlotach w mojej grupie

2.PT + Plecak + Panel Udowy + Chlebak (bez kamizelki taktycznej)

Przynajmniej tak mi się wydaj ;)

Źle Ci się wydaje. Widać, że nigdy nie nosiłeś niczego na udzie. Poza tym, udowka to moim zdaniem naciągany pomysł jak się idzie do lasu, a co dopiero baldolier na 3 magi.

Moja rada? Odejdź z drużyny i olej OLV.

2.PT + Plecak + Panel Udowy + Chlebak (bez kamizelki taktycznej)

PT3 + plecak patrolowy. Do środka camel. Do tego na pas wrzuć ładownice do AK, buttpack'a, dodatkowe wodą, pouche na granaty, dumpa itp.

Edited by AnR

PT3 + plecak patrolowy. Do środka camel. Do tego na pas wrzuć ładownice do AK, buttpack'a, dodatkowe wodą, pouche na granaty, dumpa itp.

a można po polsku?

dlaczego PT3 a nie PT4 ?

Na zdjęciach to PT ma paski na dupie.. to cięzko może być z wkładaniem i wyjmowaniem magów na ślepo....

Edited by wrobel102

PT3 - KLIK

Plecak patrolowy - raczej jasne - to co tam sobie wybierzesz, zdaje się, że o mokrej wspominałeś. Do plecaka wkładasz pęcherz z wodą od camelbaka.

Na pasie umieszczasz ładownice do kbka, buttpacka (chlebak, jeśli wolisz),

dodatkowe z wodą

Jak mniemam Anr miał na myśli dodatkowe manierki z wodą (ale to już na dłuższe wypady);

pouche na granaty - no to chyba oczywiste i dump`a - czyli worek na rzut/odzysk - worek na zużyte magazynki.

A czemu chcesz wyciągać magi z tyłu? :|

Edited by sobczaq

a można po polsku?

Eeee... O to już mnie nie pytaj.

dlaczego PT3 a nie PT4 ?

Bo PT4 jest szeroki i może źle współpracować z plecakiem, poza tym, po co Ci aż tyle miejsca? PT3 wystarczy tutaj w zupełności. Mialęm. Wielkie to jest cholerstwo.

Na zdjęciach to PT ma paski na dupie.. to cięzko może być z wkładaniem i wyjmowaniem magów na ślepo....

Kolego, jakie paski? O PALS'y Ci chodzi? Nie rozumiem.

Chodzi mi o to na czym się mocuje inne elementy. Sorry ele nigdy nie miałem wyposażenai z takim systemem.

Zobacz zdjęcia pasa PT3 tam gdzie jest jakiś koleś. I on stoi tyłem i nad tyłkiem jest najwięcej pasków do przypinania. A tak pozatym jakie najlepiej kupić ładownice do AK CQB na 6 magów czy np. 3 Ładownice do 2 magi?

Edited by wrobel102

Zobacz zdjęcia pasa PT3 tam gdzie jest jakiś koleś. I on stoi tyłem i nad tyłkiem jest najwięcej pasków do przypinania. A tak pozatym jakie najlepiej kupić ładownice do AK CQB na 6 magów czy np. 3 Ładownice do 2 magi?

Wiem jak wygłąda PT3. Słuchaj, poczytaj o oporządzeniu i wróć. Wtedy pogadamy. Bo narazie nie wiesz co jest w ogóle grane, a chcesz coś zrobić. Poogłądaj foty jak to się robi itp.

Po co chcesz wsadzać do chlebaka 2 manierki? Kup 2 pokrowce na nie, a nie chlebak w takim ukladzie. Buttpack służy do zgoła czego innego.

Znaczy w chlebaku są takie pokrowce po bokach specjalnie na manierki. A w środkowej częsci ma być chlebek ;) Nawet na zdjęciach jest pokazane, że chowa się je tam.

Mówiłem już że ten zestaw bedzie stosowany bez kamizelki taktycznej.

Edited by wrobel102