Hargin Posted March 26, 2004 Report Share Posted March 26, 2004 witam slyszalem, ze istnieje mozliwosc wykorzystywania magazynkow od m4/m16 do FAMASa? tzn. slyszalem 2 wersje: - pasuja normalnie bez przerobek, - trzeba je przerabiac (tylko jak- opis na airsoftplayers widzialem, ale nie bardzo go przyswajam) moglby ktos pomoc ? :) Quote Link to post Share on other sites
Dzidek Posted March 26, 2004 Report Share Posted March 26, 2004 Próbowałem z kumplem z drużyny i szczerze powiem ani low-cap ani hi- cap od M.. nie pasował do Famasa i odwrotnie. Więc chyba będzie trzeba przerabiać ale ze tak sie zapytam czy jest sens?? Quote Link to post Share on other sites
Jarcher Posted March 27, 2004 Report Share Posted March 27, 2004 Magazynki od Famasa mają w innym miejscu zaczep (dziurkę w którą wchodzi blokada). W M16/M4 jest dziurka z boku a w Famasie bodajże z "tyłu". Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 28, 2004 Author Report Share Posted March 28, 2004 no przerobilem hicapa od m4 pod FAMASa - faktycznie trzeba dorobic w magu dziurke z tylu, a gniezdo magazynka w FAMASie deliktatnie naciac. I pasuje. I strzela ;) Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted March 29, 2004 Report Share Posted March 29, 2004 Dokladne foty sa na stronie airsoftplayers, co bylo juz wspomniane: http://www.airsoftplayers.com/famasconvers...rsion/index.asp Swoja droga, zaistnialy problem wynika chyba z fuszerki Marui, bo jesli w real steel magi sa 100% wymienne, to chyba nie powinno byc przeszkod, aby tak bylo i w replikach... Byc moze wynika to z tego, ze Famas jest starsza konstrukcja jako AEG niz rodzinka M16 i z tad brak zamiennosci. Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted March 29, 2004 Report Share Posted March 29, 2004 http://world.guns.ru/assault/as21-e.htm Famas F1, czyli pierwsza wersja, używała magazynków 25-nabojowych. Famas G2 - ma gniazdo magazynka przystosowane do magazynków STANAG (m4/m16) Famas SV marui wygląda podobniej do wersji G2, za wyjątkiem nieszczęsnego gniazda magazynku... przy okazji wspomnę, że magazynek siedzi dość płytko i zdarzało mi się, że wypadał podczas przedzierania się przez krzaki. W przytoczonej instrukcji radzą. żeby wyciąć kawałek body, żeby się mag z m4 zmieścił. Jednak ja bym radził nie osłabiać tego elementu, a zamiast tego spróbować zmodyfikować magazynek. Mimo, że wizja midcapów za 99zł jest bardzo kusząca, to wolę mieć wszystkie magi równo wyglądające. a nie część takich a część innych :) Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted March 29, 2004 Author Report Share Posted March 29, 2004 no tak - tyle, ze ja mam 2 midcapy i lowcapa od M4 i troche nie usmiecha mi sie sie dokupywac pozostalych lowcapow do FAMASa :) A tak docelowo - bede mial 3 mid capy od M4 i 2 low capy od FAMASa :) to da 510 kulek w magazynkach - mysle, ze bedzie ok Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts