Meche Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Mam zamiar kupic sobie M4 S-System PJ. Replika ma pekniety korpus ale jest sciśnięte opaską. Ile moze wytrzymac taka replika (wykozystywał bym ja tylko na niedzielne kilku godzinne strzelaniny). Jaki kupic nowy korpus, zaby pasował? Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Jaki korpus? Taki do M4, najlepiej metalowy. Rozejrzyj się po sklepach internetowych i komisach. W razie wątpliwości pisz do sklepów. To m4s-system to II czy III generacji? Taka opaska może wytrzymać jakiś czas ale nie musi. Zwłaszcza, że luzy w body mogą mieć istotny wpływ na osiągi repliki. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 Wydaje mi sie ze to replika II generacji. Ale sa jakies konktertne korpusy do tej repliki. Czy byle jaki od m4 spasuje Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Generalnie każdy korpus spasuje mniej lub bardziej. U mnie (w M4 RIS) body SRC swego czasu pasowało, z G&P też nie miałem problemu. Nie wiem tylko jak z frontem w s-system. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 Własnie czytełm o felernych aku w PJ M4 S-system czy ta replika tez moze miec taki problem? http://www.allegro.pl/item539099974_m4_s_s...sprawdz_to.html Mozesz zobaczy bo nie chce nie naciac Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Tu jest akumulator Fire fox. Te dają radę. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 26, 2009 Author Report Share Posted January 26, 2009 (edited) Jak kupię tą replike to nie bede miał kasy na dodatkowe wyposazenie. Dlatego trochę się wacham. Najbardziej boje sie tego peknietego body, przez długi czas nie bede miał pieniądzy na nowe metalowe body :/ Viamortis patrzyłes na tą aukcje, co o tym sądzisz? Dziwne też jest to, ze koleś kupił 2.1.09 i chciał sprzedać ja na Kup Teraz za 160zł. Obecnie nie ma tej opcji bo dałem wiecej niz była cena minimalna. Edited January 26, 2009 by Morten Quote Link to post Share on other sites
botau Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) Drogi kolego Sprzedający napisał, że zakupił replikę u krakmana 2 stycznia 2008 roku! To naprawdę kawał czasu, zwłaszcza dla chinola. Sam miałem pj-ota 2 generacji i również: Czasem występuje problem z selektorem ognia, nie strzela czasem na semi lub auto, ale po ponownym przekręceniu, czasem kilku krotnym działa dobrze. Okazało się że to nie selektor, ale silnik nie był w stanie uciągnąć sprężyny, gdy się zatrzymała w niewłaściwym położeniu. Stało się to po jakiś 25-30k przemielonych kulek. Na szczęście trwało to krótko. Szybko się całkiem zepsuł. Akumulator to fire-fox? Używam i polecam :mrgreen: J Z tego co kiedyś czytałem na forum, to korpusy od m4 nie pasują, na asg-shopie był(jest?) jakiś do s-system, ale i on nie pasował. No i kosztował 3-4 stówy. Edited January 26, 2009 by botau Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted January 27, 2009 Author Report Share Posted January 27, 2009 Czyli lepiej zamiast wersji S-System szukac RIS albo M4A1. Dzieki za informacje co moze byc z tym selektorem. Quote Link to post Share on other sites
Viamortis Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Mógł się zepsuć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts