kat_ek Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 (edited) Dzisiaj na spotkaniu w pobliskim lasku, podczas strzelania serią w przeciwnika, z lufy mojej repliki przestały wylatywać kulki. Gdy skierowałem lufę do ziemi, wysypała się z niej garść kulek. Replika już nie wystrzeliła ani jednej więcej kulki. Po wyjęciu magazynka przestrzeliłem jeszcze replikę. Słychać, że silnik się kręci jednak słychać, że nie ma żadnego oporu. Tłok milczy i ani drgnie. Co się mogło stać z repliką? Co prawda jeszcze jest gwarancja i w poniedziałek lecę na pocztę, ale jestem po prostu ciekawy. Tym bardziej, że stockowo replika (PJ 25C) ma 430 fps, a sprężyna została wymieniona i teraz jest 360 fps. Edited February 7, 2009 by kat_ek Quote Link to post Share on other sites
cezii Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Zęby z tloka się zjechaly... Albo sprawdź czy silnik nie jest odkręcony. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Silnik odpada , skoro BB lecą to i dysza jest poruszana , czyli zębatki się kręcą = tłok padł . Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 No też podejrzewałem zęby na tłoku, ale wolałem zapytać. Rozkręcać nie będę, bo replika jest na gwarancji. W obecnym stanie wystrzeliłem ok. 5-7 hi cap’ów. Ciekawe ile bym wystrzelił, gdybym nie zmienił sprężyny na słabszą ;/ Widocznie felerny egzemplarz mi się trafił :poddanie: Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Też miałem identyczne objawy, okazało się, że urwało cały tył tłoka, ogólnie ciekawy widok. ^^ Quote Link to post Share on other sites
kat_ek Posted February 8, 2009 Author Report Share Posted February 8, 2009 Masz może fotkę? Mnie będzie dane oglądać tej usterki :( A ciekaw jestem… Quote Link to post Share on other sites
Laokoon Posted February 8, 2009 Report Share Posted February 8, 2009 Niestety foty nie mam, ot kawałek plastiku urwany ^^ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts