Raks Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Siema, mam taki problem, że kiedy naciskam spust nic sie nie dzieje i musze uzyć prawie wszystkich sił żeby docisnać język do konca i dopiero łapie i strzela. Czy to wina selektora? co musze wymienić? Pozdro Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Raczej kostki stykowej. W jakiej replice ten "spóst"? Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted February 9, 2009 Report Share Posted February 9, 2009 Na bank kostki stykowej i raczej tak nie strzelaj bo spalisz całkiem te styki bez otwierania GB się nie obejdzie. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
Raks Posted February 10, 2009 Author Report Share Posted February 10, 2009 Siema, w m4. Gb bede otwierał ponieważ wymieniam kable na niskooporowe. Dostane ta kostkę w sklepie elektronicznym czy to tylko do replik AS sa produkowane? Dzieki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Najpierw sprawdź czy to nie jest kwestia dogięcia blaszek. Kostki są specjalne. Quote Link to post Share on other sites
Proton Posted February 10, 2009 Report Share Posted February 10, 2009 Ja mam podobnie tez reakcja na spusty tlyko z lekka inna Spust dziala poprawnie prad dochodzi do silnika ale nie strzela. Czy to bedzie wina selektora ognia ?? Co musze zrobic zeby zaczol strzelac ?? I odrazu mowie to niewina batki , nie strzela na zadnej A bylo to tak strzelam sobie wlaczylem blokade spustu i jak spowrotem wlaczylem na semi potem na auto to juz nie strzela do teraz Moze mi ktos pomuc ?? Quote Link to post Share on other sites
HUGO_HUGO Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Siema, w m4. Gb bede otwierał ponieważ wymieniam kable na niskooporowe. Dostane ta kostkę w sklepie elektronicznym czy to tylko do replik AS sa produkowane? Dzieki za odpowiedz. Jak ją wyciągniesz to wyczyść styki papierem ściernym drobnym albo pilniczkiem dognij blaszki i powinno śmigać. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 I jeslibyś zmieniał kable ze stykami na jakiś gotowy zestaw to tam kostka stykowa zawsze jest. Quote Link to post Share on other sites
Raks Posted February 11, 2009 Author Report Share Posted February 11, 2009 Dzięks za odpowiedzi. Właśnie stwierdziłem, że lepiej będzie kupić gotowe kable z wtyczkami i kostką. Kupiłem PJ z taiwanguna, wiem, że nie są za najlepsze heh ale na pewno lepsze od stockowych... Jeszcze raz dzieki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Leń śmierdzący... Ja w każdej replice robię własne kable i MOSFET. Nie ładnie, nie ładnie... Gdzieś widziałem, że można zrobić własne styki na wmasg.pl, ale mi się nie chce szukać. http://www.mechbox.com/m4m16/rewiring-version-2-mechbox.html Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Co kupi to będzie miał porządnie. Nawet ja odszedłem od robienia kabli. A jakby jeszcze miał coś skopać to na co mu problemy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts