miszczu8989 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 (edited) Chciałem w swoim AK 74 [rk-06w] wymienić komorę hop-up i dać nową gumkę. Ale nigdy nie rozkręcałem replik i chciałem się spytać czy są jakieś strony internetowe dla początkujących majsterkowiczów, najlepiej ze zdjęciami jak to robić. Szukałem przez google, ale znalazłem tylko jak rozkręcać mp5 i m16. Edited February 13, 2009 by miszczu8989 Quote Link to post Share on other sites
radzu Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 http://www.mechbox.com/ak47/ak47-disassembly.html To video-instrukcja rozbierania AK47 TM, na strone są też inne filmiki. Dożo można także naleźć na YouToube, wystarczy wpisać "ak47 disassembly" czy coś podobnego. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 To mu nie pomoże. Kałachy Boyi rozbiera się całkiem inaczej. Najpierw odkręć chwyt. Czyli usuń śrubkę na jego dole. Potem odkręć selektor. To wielkie okrągłe na jego końcu to śruba, złap kombinerami i odkręć. Potem z przodu przy komorze masz plastik w kształcie "L". Wyjmij go jakoś. Teraz wsuń komorę bardziej do przodu i wyjmij GB. Prawdopodobnie będzie Ci ciężko ale musisz sobie poradzić, teraz wyjmij półksiężyc trzymający lufę w komorze i zsuń komorę z lufy. Najpewniej zlezie razem z gumką. Nałóż gumkę na lufę, lekko z wierzchu posmaruj czymś, nasuń komorę na lufę z gumką, umieść dystanser i wszystkie inne pierdółki w komorze. Wsuń do przodu, włóż GB, przykręć selektor, nałóż chwyt, przykręć, cofnij komorę i wstaw plastik w kształcie "L". Gotowe. Quote Link to post Share on other sites
miszczu8989 Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 Jakby ktoś miał taki problem jak ja, to podam linka na youtubie rozbierania AK 74 boyi'a. Rozdzielczość nie zachwyca ale da radę się czegoś nauczyć :D http://www.youtube.com/watch?v=ofMFBiyDgh0...=1&index=36 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts