graber89 Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Witam. Natrafiłem całkiem przypadkowo w internecie na tę oto stronę: http://www.globalsoftgames.com/text.php?typ=29 Czy ktoś z Was miał styczność z tym mundurem? Wie ktoś gdzie można taki komplet kupić? Pozdrawiam graber89 Quote Link to post Share on other sites
ThePesH Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Koleś wyraźnie napisał na stronie że sam go zrobił przebarwiajac pustynna wersje flecka i sam go tak nazwał Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 Trochę odświeżę. Ma ktoś pomysł jak zabarwic mundur w ten sposób?? Chcę tak zrobić DPM Desert ale tak żeby wyszło ładne camo a nie szarobura plama/jednolita oliwka. Jakieś pomysły?? Będę dozgonnie wdzięczny. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 13, 2009 Report Share Posted March 13, 2009 1. Nakladadz barwnik pedzlem 2. Barwisz wszystko na zielono, po czym "wybielasz" ciemne plamy za pomoca mydla , wody i szczotki Chce zrobic sobie klmk / berezke wlasnej roboty uzywajac do tego kombi BW oraz wybielacza. btw- pomyls z tym mundurem nie jest nowy. Sam zabarwilem kiedys pustynniaka bw na brazowy :P aby ladnie wkomponowywal sie podczas jesieni Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) 1. Nakladadz barwnik pedzlem 2. Barwisz wszystko na zielono, po czym "wybielasz" ciemne plamy za pomoca mydla , wody i szczotki Jaki barwnik?? Czym barwic wszystko?? Napisz dokładnie co i jak skoro to robiłeś to znaczy, że masz doświadczenie, a ja nie mam o tym pojęcia. Edited March 14, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 (edited) Nazwy barwnika nie pamietam , bo farbowalem ponad 2 lata temu.Sproboj uzyc najzwyklejszego barwnika do tkanin - ja takiego uzylem. Na Wielkanoc bede w Polce to chce dokonczyc " zamrozony " projetk jesiennego munduru. Mundur farbowalem tylk raz, a ze zdjeci czy obserwacji w terenie doszedlem do wniosku ze: - mudrum musi byc farbowany ze 2-3 razy - lub powinno uzyc sie kieszego stezenia barwinka - lub powinno uzyc sie nocniejszego barwnika Tez chce zrobic sobie klmk'e za pomoca wybielacza i pedzla. Bede tez probowal wariacji kolorystycznych z mundurami tj: - farbownaie na zielono - fabowanie na zielono + braz - farbowanie na ciemny braz ( tj dokonczenie pierwszego modelu ) ------------------ Wrzucam foto " mojego mnduru " wraz z porownanie z dobrym kolorystycznie flekiem http://img5.imageshack.us/my.php?image=999096.jpg http://img5.imageshack.us/my.php?image=kopia999103.jpg Edited March 14, 2009 by johny13 Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Barwnik to nie wszystko, chyba warto użyć jeszcze utrwalacza. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts