kokonesko Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Cos Dla Fanow Konsoli RESIDENT EVIL 5 PREMIERA W POLSCE Przepraszam za usterki, tutaj zamieszczam to co powinno byc we wczesniejszym poscie : "Czternasta już (włączając w to celowniczki z cyklu Dead Aim i gameboyowy RE: Gaiden) część sagi Resident Evil, opatrzona nieco mylącym numerem 5, zabiera nas do Afryki. Tam, znany z części pierwszej Chris Redfield, pracujący obecnie dla agencji BSAA, musi powstrzymać śmiercionośną epidemię, zmieniającą ludzi w żądne krwi bestie. Podobnie jak w poprzedniej odsłonie serii naszymi przeciwnikami nie będą klasyczni zombie znani z pierwszych cześci gry, lecz walczyć będziemy z zainfekowanymi wirusem T ludźmi. Rozgrywka też uległa zmianie w stosunku do porzedniczek, zerwano ze statyczną kamerą a’la Alone In The Dark i jak przystało na dobrą grę akcji kamerę umieszczono za plecami głównego bohatera. Ponadto będziemy mieli możliwość zwiedzania poszczególnych lokacji za dnia. Do obrony przed zainfekowanymi mamy standardowy residentowski arsenał, zaczynając od noża i zwykłego pistoletu, a kończąc na shootgunie i karabine maszynowym czy granatach. Należy również wspomnieć o dodatkowej grywalnej (kierowanej przez drugiego gracza), bądź sterowanej przez komputer tajemniczej towarzyszce naszego bohatera. Capcom wysoko postawił poprzeczkę konkurencji, postarali się jak mogli - gra chodzi w 60 klatkach na sekundę. Oprawa graficzna oraz dźwiękowa stoją na naprawdę wysokim poziomie i głównie dzięki nim, gracz nie jeden raz poczuje gęsią skórkę na ciele. Modele postaci są wykonane bardzo dobrze, możemy przyglądając się im dokładniej zauważyć podkrążone oczy, czy kilkudniowy zarost na twarzy." PREMIERA W POLSCE za 25 dni jeszcze pare linkow z trailerami : http://www.ps3info.pl/story-382-Resident-E...paign-cz-2.html http://www.ps3info.pl/story-482-Resident-E...ki-trailer.html Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Demo graficznie rozklada na lopatki. Szkoda tylko ze to juz "Zmutowane murzyny atakuja!" a nie "Resident Evil" - zabraklo starych dobrych skrzynek, kamer przemyslowych i masy jezacych wlos patentow z RE 1-3. Wyszlo RE 4 w HD. Moim zdaniem :-(... Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted February 17, 2009 Author Report Share Posted February 17, 2009 W sumie gralem w demo i gra wyglada zajebiscie nawet z murzynami. Mysle ze nastepna czesc Residenta Evila bedzie bardziej podchodzila w kliamty RE 1-3 tak jak mowiles, co nie znaczy ze gra nie bedzie wymiatac. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Ja niestety muszę czekać (Piec) Grafika faktycznie powala na kolana. Tylko ten dzień mi nie leży w czwórce przynajmniej się zmieniały pory dnia... Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted February 20, 2009 Report Share Posted February 20, 2009 Ta - zmieniała się, razem z fabułą :wink: Tutaj też tak będzie. Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted February 21, 2009 Author Report Share Posted February 21, 2009 Nie wiem o co tobie dokladnie chodzi Othar, tobie zmieniala sie fabula czy jakis smieszny kolega ci tak powiedzial?? Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Chodziło mi o to że zaczynając grę w wiosce było w miare jasno potem akcje z kapturzastymi mnichami były w nocy również jak część gry w bazie wojskowej. :-P Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 Nie wiem czy pamietasz, ale w wiosce bylo ciemno tuz przed Akcją z Mnichami i w Bazie Wojskowiej. Takie moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
biohazard4 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 wg mnie to w miarę jasno ale koniec off topa :-P Zauważyłem że w piątce miga motyw gdzie jadą terenówką i strzelają do obywateli w czarnym kolorze skóry a wszystko dzieje w nocy http://www.youtube.com/watch?v=0NUdzG1FhzM 2:24 więc istnieje iskierka nadziei o ciemności w RE5. Quote Link to post Share on other sites
Ohtar Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 (edited) Walka z el-gigante na jednym z trailerów dzieje się w nocy. Ot co! Ohtar jestem, a nie Othar. Edited March 1, 2009 by Ohtar Quote Link to post Share on other sites
kokonesko Posted March 3, 2009 Author Report Share Posted March 3, 2009 Dobra, spoko za niecale 5 dni bede mial Residenta Evila 5 wiec jak cos to powiem co i jak na temat Piątej części. Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 No ja już gram na xboxie. Powiem, ze dośc trudna gra. Cięzko się steruje i ciężko broni, nie wiem jak złąpać za coś, np za kij i walić nim w ryj? Jak na razie nie straszy mnie gra. Może dlatego,że w ten sam dzień przeszedłem jedną plansze Fear2. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts