gloomer Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Zastanawia mnie jak będzie działać gumka systemy z takimi http://www.taiwangun.com/shop,show,1118 dystanserami. Ktoś już robił takie połączenie? Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Bylo juz chyba, bo wiem ze pisalem. Dystanser DF + guma Systemy w M4 G&P na komorze KA. Dziala wysmienicie ;-)! Quote Link to post Share on other sites
HustleR Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Bylo juz chyba, bo wiem ze pisalem. Dystanser DF + guma Systemy w M4 G&P na komorze KA. Dziala wysmienicie ;-)! Jaka prędkość wylotowa? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Pamiętam, że kiedyś był temat o tych dystaserach, ale szukajka chyba strzeliła focha. Ja mam te dystansery we wszystkich moich replikach. Wszędzie mam precyzyjne, tylko zasięgowy mam w Śwince czyli MP5 K PDW Galaxy. Prawie wszędzie mam gumkę Systemy, tylko w H&K416 Long Sniper Rifle z 500fps mam gumkę czerwoną Promyka. Tam też precyzyjny. Świetne dystansery to są te H Type. I mi z 5fps dodały bo podobno lepiej uszczelniają przestrzeń między gumką a kulką. Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 17, 2009 Author Report Share Posted February 17, 2009 Spokojnie spokojnie :P. Szukałem ale nie znalazłem. Jeśli było to pardon :D. Ok to zamówię sobie takie dystansery bo mój strzela focha. Miały poprawia celność a czarny zasięg z tego co pamiętam? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 1. Biały zasięg 2. Czarny celność. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 Jaka prędkość wylotowa? 450 fps. Specyfikacja czesci u mnie w profilu. Quote Link to post Share on other sites
Borowa77 Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 U mnie niestety za duży. Na skręconym na min Hoopie podkręcał aż miło. Wymieniłem na normalny i działa oki. (AKM, gumka systemy) Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted February 19, 2009 Report Share Posted February 19, 2009 To spiłuj, albo przytnij. Nie ma problemu. Ja też w którymś z moich gunów musiałem przypiłować pilnikiem. Quote Link to post Share on other sites
kastor Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) to tresci moich postów z innego tematu ale moze tutaj ktos cos doradzi bo zorientowałem sie ze koledzy uzywaja bardzo podobnego sprzetu najpier powiem jaki zestaw. m41a1N ( z WGC Custom z lutego 2008 r.) wymieniłem na SUKCESYWNIE w miare jak nazbierałem kaski zgodnie z zaleceniami bardziej doswiadczonych klegów na forum :)nastepujące elementy. sprezyne Guardera SP120 "bateryjke" 9.6V Iteleckta 2000 mA gumka HU systema dystanser typu H Big-Out ( ale nie wiem juz jakiej firmy na opakowaniu jest napisane tylko BOS-501 H-hop i made in Japan ) i lufe precyzyjna KM-HEDA 1950 6.04mm L=363 mm i tak "smigłaem" przezdłuzszy czas, Co sie stało ? otóz postanowiłem wymienic ostatni element tzn , słynną komore HU G&P NA osławioną komore King Arms'a dlaczego ?Bo naczytałem sie ze stockowa komora G&P z tego okresu nie była najlepsza delikatnie mówią a i ze swoich obserwacji zauwazyłem ze cos mozna by było przedewszystkim zrobic z rozrzutem, I teraz głowny proble i pytanie Doputy miałem starą komore to mogłem tak podkręcic kuleczki ze zawijały mocno do góry po wymianie komory przy maksymalnym podkreceniu lulki idą tylko poziomo , daleko ale poziomo, bez charakterystycznej "górki" hmmm , niby dobrze ale mam wrazenie ze zasieg mi spadł, nie zmierzyłem tego jeszcze , ale powiem ze mierzyłem na starej komorze ( kupiłem miare 50 m postawiłem tarcze 23p (POPIERSIE ) i nie było problemu z zasiegiem najmniejszego , było spokojnie ponad 50m , gorzej niestety z celnoscią , i własnie dlatego ta komora , kulki blaster 0.25g rozebrałem komore i zaczełem bawic sie dystanserami, porównałem jak mocno "wybrzusza" sie gumka do wnetrza lufy, przy stocowym dystanserzez G&P I i tym "H-hop" , zdecydownie bardziej przy stocowym, czy to normalne? moze to słabe podkrecanie tez jest spowodowane tym ze niechcący posmarowałem gumke od srodka olejem silikonowym , przy przekładaniu gumki gdy zmieniłem komore, jezeli cos sie zmieni po paru tysiącach kulek , napisze s[rostowanie jeszcze raz ponawiam pytanie czy to normalne ze przy dystanserze typu "H" Gumka znaczaco mniej sie "wybrzusza" i czy radzicie nie stosowac dystansera typu "H" w tej kofiguracji? pozdrawiam i licze na jakąś rade jeszcze jedno , prezentacja repliki nie miała na celu chwalenie sie , chciałem tylko podac jak najwiecej danych by ktos doradzający mił jak najpełniejszy obraz , Pozdrdawiam jeszcze raz:) własnie wróciłem ze strzelanki, ale bynajmniej nie w dobrym nastroju, gumka jak by doszłado siebie , ale zato replika strzela mniej wiecej tak: strzeli 3 kulki w miare ok. potem dwie w dół jakby zupełnie nie podkrecane , a towarzyszu temu taki dziwny inny dzwiek ni to z lufy ni to z GB , jest twardszy , metaliczny , jakby replika nie miała nic w lufie albo tłok nie miał oporu, za chwile znowu wypluwa kulke podkreconą, albo fantastycznie podkrecona do góry, potem powtórka , o jakims skupieniu nie ma mowy, co jest?, jest znacznie gorzej niz w stocu,, to było strzelanie na semi , ale na auto jest podobnie , jeszcze nie zagladałem do komory i nie ogladałem gumki, bo replike zostawiłem u kolegi, dodam ze do tej pory nie miałem takich problemów nigdy . wszystko było ok zanim wymieniłem komore na KA, ale dodam ze przy tej wymianie rozbierałem ze cztery razy GB, bo miałem problem ze stykami i zaciecia na semi czego przyczyną była uszkodzona dzwigienka ognia pojedynczego i ja wymieniłem, gumka HU SYSTEMA MA JUZ OKOŁO ROKU CZASU Edited March 23, 2009 by kastor Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Miałem taki sam problem, po ok. roku używania gumki systemy ;) Objawiało się tym że im dłużej miałem tę gumkę tym bardziej musiałem kręcić pokrętłami hopka aby mi w ogóle kulkę podkręcało ;) po rozebraniu komory okazało się że w gumce systemy zrobił się "dołek" w miejscu gdzie dystanser napiera na gumkę, po wymianie gumki na guardera przyzwoicie podkręca kulki bez nadmiernego kręcenia pokrętłami ;) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts