Terenowy Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Witam mam problem z emeczką. Otóż silnik robi zgrzyty i psiki zależnie od tego jak jest mocno dokręcony. Wogóle GB nie chodzi tylko słychać coś w stylu ŹŹŹŹŹ. Dziś na strzelance ludzie mi mówili że zależy to od pokrętła ale kręcę w jedą i w rugą i to samo. Na głolwicy silnika jak i w środku silnika ładne zębatki. Tak więc o co jej chodzi? Pozdrawiam i czekam na odp. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 Czy to się stało samo z siebie? czy po rozebraniu gearboxa? Sprawdź podkładkowanie i stan zebatek, może któraś ma ubytki ;) Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted February 23, 2009 Author Report Share Posted February 23, 2009 Podczas użytkowania, postrzelało i nagle ten głos. Ludize mowili że to z dociskiem tego silnika. Ale to jest tak czułe że szok. Nie wiem co jest. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted February 23, 2009 Report Share Posted February 23, 2009 No to jeżeli regulacja nic nie daje to pewnie któraś zębatka kopnęła w kalendarz :F W miarę możliwości zrób fotkę zębatki na osi silnika, bo one w G&P są strasznie tandetne. Quote Link to post Share on other sites
Terenowy Posted February 25, 2009 Author Report Share Posted February 25, 2009 Już wiem. Miałem za wysoko silniok przykręcony więc starł mi 2 zębatki przez co GB nie działał. Pozdrawiam i obniżcie silniki :] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts