regulak Posted March 4, 2009 Report Share Posted March 4, 2009 Jak w temacie. To moje pierwsza replika,jeszcze nigdy jej nie rozkręcałem ale mam wrażenie że lufa nie powinna ruszać się nawet o milimetr, wszystko powinno być przecież idealnie równo... Quote Link to post Share on other sites
harvest Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 musisz zdjąć chwyt przedni odciagajac spręzyne do siebie potem zdjac pierscien na sprezynie i dokrecic drigi metalowy pierscien w prawo Quote Link to post Share on other sites
Brenten Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Tak na prawdę sytuację ratuje tylko wymiana body na metalowe, w plastikowych lufa będzie zawsze podatna na "latanie". Quote Link to post Share on other sites
cysi3k Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 No akurat w JG z tą lufą nie jest tak źle bo jest jednoczęściowa... wystarczy tylko dokręcić "ring" i wszystko ok. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ale jest to rozwiązanie tylko tymczasowe. Czy tego chcesz czy nie, plastik wyrabia się, a co za tym idzie powoduje, że lufa będzie się bujać. Zacznij zbierać na metalowe body, bo to, w replikach z serii m4 jest nie do przecenienia. Części wewnętrzne będą sztywno siedzieć, co będzie skutkowało większą szczelnością, lufa nie będzie się bujać, no i metalowe body wygląda zdecydowanie lepiej :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts