Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Ak_cyma nie działający magazynek

Recommended Posts

Pewnie gdzieś był ten problem poruszony... jeśli tak proszę o linka jeśli nie to tutaj.

Mam problem z magazynkiem ,jeśli się nie mylę jest to mid cup(pojemność około 80 kulek), do repliki ak cyma 47. Magazynek podaje pierwsze 20 kulek (na 10 strzałów 5 jest pustych), a później się zacina. Żeby wyjąć wszystkie kulki trzeba otworzyć tę blokadę na górze i walnąć mocno w maga (normalnei powinny wyskoczyć same).

DSC05954-th.jpg

DSC05955-th.jpg

DSC05956-th.jpg

DSC05957-th.jpg

Chciałbym go naprawić sam... próbowałem go nawet rozebrać, ale tam nie ma żadnych śrubek na wierzchu....

Więc jak go rozłożyć na części? Zdjąłem taką dolną osłonkę, ale później nie ma żadnej śrubki ani nic co można by wykręcić ,żeby dostać się do środka..

Trzeba wbić się "klinem" w łącznie między połówkami i użyć trochę siły ?

Jak go naprawić i czy koniecznie jest rozbieranie go?

Pierwsza sprawa czy przetrzymywałeś w nim długo kulki jeśli tak to ubiłeś sprężynę. z Twoich fotek wynika że magazynek jest nie rozbieralny ale jeżeli się nie mylę to na pierwszej fotce mamy mag patrząc po lewej stronie fotografii mamy (chyba) pin który powinien nam go rozkładać (tak mi się tylko wydaje wnioskuje to po hi cup-ach cymy i dboys-a). Ja na początek spróbowałbym zalać go całego smarkiem lub silikonem może to coś da ;) . Trzeba od czegoś zacząć a ta metoda chyba jest najprostsza.

Pozdrawiam!

Ciężko mi powiedzieć ponieważ rzadko korzystam ze swoich mid cap-ów właśnie dla tego że jakimś dziwnym trafem zawsze mnie zawodzą. Dla tego wole hi cap-y. Ale jeżeli chodzi o sprężynę to spróbuj rozciągnąć jeśli to nie pomoże to trzeba spróbować wymienić pytanie gdzie można dostać taką sprężynę...