Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

P.X. MILITARIA (Warszawa)

Recommended Posts

Jest to nowy sklep z militariami w Warszawie. Znajduje się on przy ulicy Andersa, dokładnie Andersa 26. Łatwy dojazd tramwajem np od metra Ratusz, w kierunku ulicy Muranowskiej/Stawki.

W sklepie bardzo duży wybór mundurów i oporządzenia (kontrakty, Helikon i inne), używane i nówki. Ceny naprawdę przyzwoite, zawsze można się dogadać. Sprzedawcy naprawdę mili, służą dobrą radą. Z czasem do asortymentu mają dojść magazynki i kulki. Strona internetowa tego sklepu toP.X. MILITARIA. Na stronie jest formularz, z którego warto skorzystać jeśli chcemy zamówić coś specjalnego. Serdecznie polecam, ja na pewno odwiedzę ten sklep jeszcze nie raz :-P

W środkę byłem w sklepie i czas na krótką recenzję:

Asortyment:

Mundury, gore etc.

Kamuflaży jest sporo i mamy wybór firm, od Helikona do Proopera, a i kontkaktów też pewnie sporo się znajdzie.

Jeśli chodzi o oporządzenie faktycznie dużo asortymentu pochodzi z US Army, ale można nabyć również Helikona.

Głównie w oczy rzucił mi się szpej w woodlandzie, nie zauważyłem łodownic, czy kamizelek np. we Flecku czy Marpacie.

Dodatkowo możemy kupić trochę różnych naszywek, noży, rękawiczki.

Ceny:

Ceny są stosunkowo przystępne. Wydaje mi się, że stoją podbnie jak inne sklepy w stolicy, aczkolwiek znajdzie się trochę rzeczy dostępnych taniej.

Ergo:

Plusy:

- Szeroki asortyment (jak na nowy sklep naprawdę moża ich pochwalić)

- Obsługa (dwóch miłych facetów, którzy zawsze pomogą)

- Nie za wysokie ceny (w dobie kryzysu to duży plus :-F )

Minusy:

- Dotarcie do sklepu, i jego oznaczenie (tra-ge-dia skelp oznaczony bardzo słabo, drzwi wyglądają jak wejście na klatkę schodową i na początku trochę straszą)

- Ostatni minus profilaktycznie, żeby załoga sklepu trzymała poziom i nie popadała w samouwielbienie :-F

Moim zdaniem sklep jest naprawdę porządny i mam tylko nadzieję, że utrzyma poziom. Jak na razie mnie jako klienta macie gwarantowanego.

Byłem dziś osobiście i szczerze polecam! genialna obsługa, ceny conajmniej przyzwoite i zawsze można się potargować, rabaty przy zakupie hurtowym. Sam kupowałem tylko naszywki, ale dostałem miły gratis - suchary WP. Dla osób mieszkających w warszawie i okolicach naprawdę warto wpaść i się rozejrzeć.

Również byłem tam niedawno i nie mogę nic złego na temat tego sklepu powiedziec a wręcz przeciwnie - miła obsługa znająca się na rzeczy,ceny przystępne zwłaszcza że można się targowac a przede wszystkim łatwy dojazd(jak dla mnie przynajmniej). Polecam ten sklep , zasłużony +

Edited by LajoN31
  • 2 months later...

Plusy:

+Szeroki asortyment (dużo mundurów, combat shirty, buty, ładownice, paski itp)

+Demobil pokaźnych rozmiarów

+Sprzedawca bardzo skory do pomocy, czasami aż nadto upierdliwy

+Przymierzalnia

Minusy:

-Ceny nie powalają, coś jak allegro + 20 do 30 zł, przykładowo:

*Pasek helikon zwykły czarny - 30zł, allegro - 18

*Combat shirt hellikon - 120zł, allegro - 89

-3/4 produktów nie posiada cen, wrażenie jak z Tunezji

Polecam jeśli ktoś chce dostać towar od ręki, przymierzyć, pomacać lub chce zamówić taniej z allegro ale waha się jaki wybrać rozmiar.

Edited by tomekmwa
  • 5 years later...