ulis Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Mam problem z w/w repliką, jest to model III generacji od JG. Przy strzelaniu, niezależnie od trybu ognia, dławi się, strzela co 5 strzał pięcioma kulkami na raz. Dzieje się to w każdej temperaturze: w pokojowej, zbliżonej do zera na zewnątrz.. W każdej. Jeżeli ktoś z posiadaczy tej repliki miał taki problem, bądź jeżeli ktoś po prostu wie o co chodzi, bardzo proszę - pomóżcie. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Wymień gumkę hopka . Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 Właśnie to jest to, że już wymieniałem. Dzieje się tak nawet z o wiele cieńszym dystanserem i hop-upem skręconym na zero.. Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Może się podwijać kołnierz gumki , tak miałem w P90 na gumkach 6 firm . Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 O tym nie pomyślałem.. Ale jest to możliwe, żeby podwinięty kołnierz stopował kulkę pchniętą ciśnieniem wytworzonym przez sprężynę m120? Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Nawet M170 nie ruszy BB jak się kołnierz podwinie . Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 Zastanawiam się, czy ten kołnierz jest nieodzowny.. Z miłą chęcią bym się go pozbył:/ W sumie kulkę trzyma na początku lufy sam hop-up, więc ten kołnierz nie jest chyba taki istotny.. Czy się mylę? Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 Mylisz i to mocno. Kołnierz odpowiada za uszczelnienie z dyszą. Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 Teraz zwróciłem uwagę na to, że kołnierz gumki dosyć mocno trzyma kulki.. Jest ciasny. O wiele ciaśniejszy od kołnierza gumki w drugiej replice (porównałem). To może być przyczyną? Faktycznie, masz rację poldeck. Czasem w ogóle nie myślę:/ Chyba powinienem zaznaczyć fakty, iż komora hop-up w tej replice jest dwuczęściowa, ze względu na charakterystyczne dla 'emek' otwieranie korpusu, a lufa ma średnicę 6,04 mm, więc można ją nazwać precyzyjną (choć tu nie wiadomo, bo została wmontowana stockowo). Quote Link to post Share on other sites
ulis Posted March 26, 2009 Author Report Share Posted March 26, 2009 Zmieniłem gumkę na stockową z innej repliki. Teraz lecą, nie zacinają się, ale lecą na parę metrów, jakby chciały a nie mogły:/ Jakieś pomysły? Mi już normalnie ręce opadają... Pomocy :cry: Quote Link to post Share on other sites
Slavoo Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 A masz ta sprezynke, co jest montowana z przodu komory HU?? Byc moze teraz kołnierz gumki nawinal sie na lufe i brakuje uszvczelnienie o ktorym mowil Poldeck?? Sprobuj na innym magazynku przestrzelic replke. Mialem ten sam problem co Ty, jednak zmiana gumki go wyeliminowala. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts