Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Problem z Colt 733 [JG]

Recommended Posts

Mam problem z w/w repliką, jest to model III generacji od JG. Przy strzelaniu, niezależnie od trybu ognia, dławi się, strzela co 5 strzał pięcioma kulkami na raz. Dzieje się to w każdej temperaturze: w pokojowej, zbliżonej do zera na zewnątrz.. W każdej.

Jeżeli ktoś z posiadaczy tej repliki miał taki problem, bądź jeżeli ktoś po prostu wie o co chodzi, bardzo proszę - pomóżcie.

Pozdrawiam!

Teraz zwróciłem uwagę na to, że kołnierz gumki dosyć mocno trzyma kulki.. Jest ciasny. O wiele ciaśniejszy od kołnierza gumki w drugiej replice (porównałem). To może być przyczyną?

Faktycznie, masz rację poldeck. Czasem w ogóle nie myślę:/

Chyba powinienem zaznaczyć fakty, iż komora hop-up w tej replice jest dwuczęściowa, ze względu na charakterystyczne dla 'emek' otwieranie korpusu, a lufa ma średnicę 6,04 mm, więc można ją nazwać precyzyjną (choć tu nie wiadomo, bo została wmontowana stockowo).

A masz ta sprezynke, co jest montowana z przodu komory HU??

Byc moze teraz kołnierz gumki nawinal sie na lufe i brakuje uszvczelnienie o ktorym mowil Poldeck??

Sprobuj na innym magazynku przestrzelic replke.

Mialem ten sam problem co Ty, jednak zmiana gumki go wyeliminowala.