Adamus21 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Wlasnie wszystkie srobki sa dokrecone. Dzwiek jak mowie jest dziwny do wytlumaczenia. Nie jest to pisk ani rzezenie. W tym tygodniu wysylam go do krakmana , zeby zobaczyli co tam sie dzieje. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 W moim przypadku - okablowanie, głównie styki, oraz komora HU - głównie "uszka". Quote Link to post Share on other sites
Adamus21 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Dzisiaj naladowalem baterie i ten dzwiek jest taki gdyby cos uderzalo o cos. Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Wiem, wiem, też to mam. Quote Link to post Share on other sites
khah Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Moje G36 siadło po około 1,5k kulek. Po zmianie ustawień hop upa zaczął sie wydobywać z gearboxa dźwięk przypominający odgłos jaki wydaje skrzynia jeśli nie dociśniemy sprzęgła w samochodzie. A przynajmniej z tym mi sie on kojarzy. Sprężyna wymieniona u Krakmanów na 110 Guardera, gumka biała też od Guardera, łożyska metalowe 7mm. W poniedziałek wysyłam do Krakowa, chociaż ciekaw jestem co sie zepsuło. Mój brat ma G608-4 (nieprzerabiane) i mu wszystko dobrze działa:/ Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted July 4, 2009 Author Report Share Posted July 4, 2009 (edited) Sprawdź wyciorem czy lufa się nie zatkała. Edited July 4, 2009 by MrHK Quote Link to post Share on other sites
khah Posted July 4, 2009 Report Share Posted July 4, 2009 Czysta jest, niezatkana. Quote Link to post Share on other sites
szym90 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Wymieniłem ostatnio zwykłe gniazdo magazynków na adapter na magi od eMek i mam mały problem - na low-capach (niezidentyfikowane - najprawdopodobniej BOYI) ostatnie 5 kulek zamiast wylatywać utyka w "kolanku" pomiędzy magazynkiem, a komorą hop-siup i żeby je wyciągnąć muszę zdejmować adapter. Zakładam że takie cuda nie powinny się dziać - da się to jakoś naprawić? Co to może spaprać w gieci? Czy można bezpiecznie podpinań kolejny magazynek z tymi kulkami w "kolanku"? Quote Link to post Share on other sites
Filipoo23 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Nie napakowałeś tam smaru? ten adapter jest zrobiony tak, że gniazdo magazynka jest przesunięte w stosunku do komory HU o bodajże 1,5cm. Tak na oko. A jeśli tak się wleje smar, to kulki po prostu utykają. Poza tym, zawsze zostaje kilka kulek po opróżnieniu maga. Quote Link to post Share on other sites
szym90 Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Zostawać zostają - ale czy nie powinny same wylecieć? Smaru żadnego tam nie dawałem, jeszcze spróbuje to jakoś przeczyścić. Ostatnich kulek mogę się pozbyć strzelając gdy trzymam gietę do góry magazynkiem ale zbytnio mi się nie widzi robienie tego na strzelankach :???: Quote Link to post Share on other sites
LaY Posted July 31, 2009 Report Share Posted July 31, 2009 Włóż kolejnego maga, jak podaje kulki to wszytko OK. Po prostu chińczyki zrobiły jeden z adapterów trochę "ciaśniejszy". Quote Link to post Share on other sites
seger Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 po 60 tys. kulek szczotki na silniku sa tak krótkie ze zawieszają się :) Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Shit happens, mój ma ok 51-52 tysięcy przebiegu i jeśli prawdę rzeczesz to mój silnik też padnie niedługo, ale to się sprawdzi ;-). Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 W moim nic nie pada, oprócz stockowych kabli, ale to w każdej replice... Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 W mojej G36c w zespole lufy urwały się zaczepy trzymające komorę hopup na miejscu.Zrobiłem tak:podpiłowałem komorę hopup(zrobiłem mały skos w miejscu gdzie wchodzą kulki do komory),do gearboxa(przy wyjściu trzpienia tłoka) przykleiłem dookoła podkładkę z twardej gumy grubości około 2-2.5mm.Teraz komora jest uszczelniona jak potrzeba(docisk sprężyny robi swoje)a Gietka strzela lepiej niż przed awarią. 8) Quote Link to post Share on other sites
Ksywa__93 Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 A jak Giety zachowują się podczas niskich temperatur? Chodzi mi o to, że ostatnio strzelałem się i tak po godzinie kulki przstały ładnie latać, a zaczęły poprostu wypadać. Nie wiem, czy to jest jakaś awaria, czy wynik atualnie niskiej temperatury. Jestem nowy w tych gierkach, więc będę bardzo wdzięczny za odp. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 26, 2010 Report Share Posted January 26, 2010 zamarza gumka hopa, norma. Quote Link to post Share on other sites
paul777 Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 U mnie na gumce Systema gietka przy -18 hulała przez 2h. Po tym czasie w magazynku sprezyna nie skakala (potem musialem sie dobrac do maga w ktorej srubka byla tak wcisnieta ze az gwint poszedl przy odkrecaniu i mlotkiem na sile ^^ wylam ale potem sklejone i hula) a najwiekszy problem to batka ktora padla, w domu chwila na rozgrzanie i smiga jak nowa. Nie wiem jak z hop-upem. Czy go na max dokrecic czy max odkrecic bo nie sprawdzalem roznic. Sa wtedy w osiagach? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 hop jest regulowany wiec tyle ile ci trzeba tyle krecisz ;) masz jest za mocno to kulki leca do góry albo moga nawet z lufy nie wylecieć bo poduszka gumki zablokuje je. Jak bedzie za luźno to kulki leca bardzo blisko. Quote Link to post Share on other sites
alientm Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 G608-5, problem chyba właśnie z hop-up i podkręcaniem. Kulka leci prosto przez jakieś 35-40m potem nagle szybuje do góry. Lufa standard, gumka jasna Guardera zakładana w Tajwangunie, hop-up odrecony na maxa, choć wypustka z gumki sama z siebie dość sporo wystaje z komory. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Winą - choć nie wiem czy można tak powiedzieć, jest właśnie gumka Guarder'a, a dokładniej dystanser do niej dołączany. Zmień dystanser na mniejszy, fabryczny, albo z kawałka kabla odpowiedniej średnicy. Quote Link to post Share on other sites
Dojczer Posted February 19, 2010 Report Share Posted February 19, 2010 (edited) Witam, Ja mam giete(G608-4) juz okolo 2 lata, nigdy mnie nie zawiodla nic sie nie urwalo ani nic ! Mialem raz Problem z elektryka ale ten problem wystapil po tuningu Broni! Moim zdaniem Gieta jest Bardzo lekka Bronia i niezawodna! Akurat w Modelu G608-4 jest ten plus ze jest stosunkowo dluga lufa i celnosc jest dosc Dobra jak na replike 2 klasy ! Po zamontowaniu MOSFETa gieta stala sie CKMem Strzela mega szybko i dotego dosc celnie! Wymienilem jeszce : - sprężyny na M130, - tłok na wzmocniony - głowice tłoka na wzmocniona - prowadnicy sprężyny na wzmocnioną - łożysk na wzmocnione - pozycjonowanie zębatek, Gieta jest teraz moim najlepszym Przyjacielem! Uwazam ze gieta jest naprawde dobrym wyborem ! P.S. sry ze nie posiadam polskich znakow! Edited February 19, 2010 by killerfsf Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts