gall_anonim Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Witam Mam taki problem: Posiadam replikę: beratta m92 KJ works full metal. Ucieka mi gaz z magazynka, ale nie przez zawór, tylko tędy: http://i40.tinypic.com/8xj591.jpg http://i43.tinypic.com/24nqqlv.jpg http://i42.tinypic.com/124f1fn.jpg http://i41.tinypic.com/25g9hqo.jpg Psrawdzałem to w wodzie. Bąbelki wychodziły mniej więcej w tym miejscu. Nie widać tam pęknięć ani nic. Gdy się naładuje magazynek gazem słychać mocne syczenie ale po chwili robi się dosyć ciche, choć słychać po przyłożeniu ucha. Gdy się wsadzi maga do pistoletu znowu zaczyna głośno syczeć. Po 2 godzinach od naładowania maga, dalej można strzelać. Jeszcze muszę zrobić dokładne testy. Jak myslicie co się mogło tam stać. Jak to naprawić. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 też miałem taki sam problem w jednym magazynku z KJW.. rozkręcałeś magazynek i wymieniałeś uszczelki kiedyś już w nim? Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 uszczelki mi tam wypadły koło zaworka gdzie się nabija gaz. I tam wsadziłem takie z zapalniczek i dopchałem. A tak to nic nie kombinowałem. Magazynek też mi nie upadł. Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Złe uszczelki albo... ich brak :) Miałem to samo w trzech magazynkach do KWA USP .45 - gaz uciekał przez kiepskie uszczelnienie pomiędzy korpusem (puszką) magazynka a dnem. Wybiłem piny Wykręciłem zawór do ładowania magazynka Odłączyłem dno od puszki Oczyściłem dolną część puszki i dno spirytusem Poczekałem, aż wyschnie Nałożyłem silikonu ("bogato") dookoła dolnej części wnętrza puszki Wcisnąłem dno do puszki Wcisnąłem piny Czekałem dwa dni Wkręciłem zawór Napełniłem magazynek Zrobiłem próbę wodną Pogratulowałem sobie dobrej roboty ;) Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Miałem taki problem w Bellu. Rozwiązanie: wybiłem piny, zdjąłem prostokątną uszczelkę z dna magazynka, opryskałem ją olejem silikonowym w sprayu, nałożyłem z powrotem, złożyłem magazynek, już nie popuszcza. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 30, 2009 Author Report Share Posted March 30, 2009 Okruch, chodzi Ci i sylikon do uszczelniania okien? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 30, 2009 Report Share Posted March 30, 2009 Tak, do okien, armatury itp. Przezroczysty :) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 poszukam w domu. A jak nie znajdę może być plastelina taka do lepienia ludzików?? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Nie sądzę. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 A proszę powiedz mi jeszcze czy to duża filozofia rozebrać magazynek? Jak wybije piny i zdejmę obudowę to nie wyskoczy nagle jakaś sprężynka i się wszystko rozleci? Quote Link to post Share on other sites
Okruch Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Musisz tylko uważać, żeby nie zgubić zaworka. W samym magazynku (w puszce) nie żadnych sprężyn i innych niespodzianek. Sam byłem zdziwiony ;) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted March 31, 2009 Author Report Share Posted March 31, 2009 aha, rozebrałem. Sam się zdziwiłem ale w środku nic nie ma. Magia dosłownie Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 5, 2009 Author Report Share Posted April 5, 2009 Okruch dzieki za pomoc. Właśnie przestrzeliłem uszczelniony magazynek i działa super. Przeszedł też próbę wodną. Dla przyszłych pokoleń: Wybiłem piny i rozebrałem maga na dwie częsci. Nałożyłem na jedną i drugą sporo sylikonu, a następnie położyłem na oknie na pół godziny. Gdy sylikon zaczął twardnieć, złożyłem maga i wbiłem piny (operacja ta sprawiała trudność z powodu dużej ilości sylikonu). Usunąłem nadmiar sylikonu i zostawiłem maga na oknie na około 2,5 h do całkowitego stwardnięcia. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted April 5, 2009 Report Share Posted April 5, 2009 Kiedyś takie rzeczy się robiło za pomocą prezerwatywy - wycinało się prostokąt, na środku robiło się dziurę na zawór i nakładało na spód magazynka. Po złożeniu i wbiciu pinów obcinało się wystającą gumę i magazynek już nie popuszczał. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts