Jachos Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Zakupiłem sobie takie magazynki http://www.taiwangun.com/shop,show,940. Wchodzi elegancko,ale...nie podaję kulek. Czy mam przypiłowac nie co ten kawałek, który jest na fotografii,coś to zmieni?Będę wdzięczny za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Smarowałeś sylikonem? Walnij z wyczuciem o karabin magazynkiem przed podpięciem. Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 A pomoże?!Wydaję mi się, że te magazynki z P&J się bujają bardziej przód/tył...Może przez to nie łapie ich :???: Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 "Obsługa magazynków low-cap / mid-cap 1) Całkowicie nowych magazynków nigdy nie nabijaj do pełna. 2) Zanim zaczniesz używać magazynka to nasmaruj go minimalną ilością silikonu. 3) Następnie należy przeprowadzić następujące czynności. - Najpierw magazynek nabić 10 kulkami i zwolnić wszystkie. - Następnie załadować go 20 kulkami i znowu zwolnić wszystkie. Ładowanie i zwalnianie należy powtarzać aż dojdzie się do całkowitej pojemności magazynka. Tą czynność przeprowadź paręnaście razy... 4) Jeżeli nie używasz magazynków nigdy nie zostawiaj ich naładowanych!!!" Stosowałeś się do tego? Zastosuj i powinno pomóc. Stuknięcie pomaga przy 'słabszych' zacinkach... Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 A jakich kulek używasz? Quote Link to post Share on other sites
Jachos Posted April 11, 2009 Author Report Share Posted April 11, 2009 (edited) 0,28 PJ tych od Krakmanów. No wiecie w P90 takiej jazdy nie miałem...A jakiej firmy magi polecacie? (cały czas mowa o midach do CM36A) Edited April 11, 2009 by Jachos Quote Link to post Share on other sites
callidionis Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Swego czasu zakupiłem sobie dwa midy z taiwangun i oba (po tygodniu i wyczerpaniu mojej cierpliwości) wylądowały w koszu. Te magi do niczego się nie nadają. Kilkukrotnie je smarowałem, czyściłem, szlifowałem, odprawiałem modły błagalne, zaklinałem i korzystałem z usług egzorcysty - nie pomogło. Nawet kulek z wyższej półki (G&G 0,25) nie chciały podawać. Kup low'y, będziesz miał spokój. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Jachos spróbuj na innych kulkach,u mnie na P&J nie działały za to na G&G śmigają bez żadnych problemów :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts