robaQ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 (edited) Na wczorajszej strzelance byłem zmuszony na chwilę rozebrac moje M16 (na dwie części). Dałem kumplowi potrzymac tą częśc z lufą (reciever? nie wiem, nie znam się za dobrze), pociągnął za rączke od otwierania otworu do regulacji HU i po prostu wyleciała :( Dzisiaj zabrałem się za naprawe, rozebrałem guna, rozkręciłem tą górną częśc na dwie części, założyłem spowrotem to co trzeba i złożyłem. Po poskładaniu guna do kupy okazało się że rączka pozostała w tylnej pozycji i nic nie ciągnie jej do przodu. Rozebrałem replikę jeszcze raz, i okazuje się, że sprężyna trzymająca rączke jest za długa, nie jest ani troche rozciągnięta przy odciągnięciu do tyłu. Wie ktoś jak to prawidłowo zamontowac? Edited April 10, 2009 by robaQ Quote Link to post Share on other sites
robaQ Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Dorzucam zdjęcia, widac na nich mniej więcej co jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
jackobi Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Kolega zniszczył Ci sprężynę. Rozciągnął ją i dlatego rączka nie wraca na swoje miejsce. Znajdz/kup ciaśniejszą sprężynę i wszystko będzie śmigać. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts