Boshi Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 siemka, mam do was pytanie jak wiecie Rk06 nie jest bogiem szybkości. Dlatego chce się was spytać jak zwiększyć jego prędkosć strzelania. Bowiem Cm 028 Ak jest z 2 razy szybszy od mojego. Quote Link to post Share on other sites
Borol Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 -grubsze kable -bateria o większym woltażu -lepsze łożyska -spręzyna m110,albo m100 I będziesz miał Kubice Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 (edited) A ile masz kasy ? Można dać : 1-niskooporowe kable 2-silnik o zwiększonym momencie obrotowym 3-łożyska kulkowe 4-mocniejszą baterię 5-zębatki o innym przełożeniu 6-słabszą sprężynę Edit. Borol mnie uprzedził . :killer: Edited April 12, 2009 by przemek10 Quote Link to post Share on other sites
DazO Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Nic nowego nie napisze bo koledzy powyżej mnie uprzedzili. Przeczytaj posłuchaj to co napisali a dobrze wyjdziesz ;-) Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Proponuję zacząć od wymiany kabli na 1,5 mm głośnikowe i zmiany wtyczek np na banany albo T-connectory. U mnie ROF po tej operacji wzrósł z 8 do 12 k/s. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ja proponuję już coś bardziej skomplikowanego. Wiem wiem, każdy się będzie chwytał za głowę od tego mojego powtarzania się :F - kable niskooporowe 1.5mm^2 z miedzi beztlenowej z sylikonowym ubrankiem; - MOSFET na IRL3713 [może być podwójny, ale na razie jeszcze tego nie testowałem]; - kondensatory niskooimpendacyjne 16V [im większa pojemność tym lepiej]; - wyczyścić styki [tam siedzi GB.V3 więc wsio na wierzchu.]; Mi taki zabieg w MP5 PDW [Galaxy] zwiększył ROF na tyle, że jest porównywalny do MP5 PDW [Galaxy] w stocku całkowitym na 9.6V FireFoxa. Tak więc bardzo opłacalne, ale trochę babrania jest. PS: Na 100% pomoże porządny shimming i łożyska kulkowe. Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 W razie czego - jeden MOSFET leży u mnie zmontowany na warsztacie. Drugi zamontowany. Przy zjaranych stykach i batce 9,6 V walę serią trójstrzałową na półautomacie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts