Ashir Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) Ja postanowiłem na święta zrobić pisankę z mojego GR300S Kroczek pierwszy Smile rozbiórka której towarzyszy tylko rozebranie poszczególnych elementów naszego body: Krok drugi to położenie podkładu na nasz karabin... ....i jego wyposażenie... ...finał mojej ciężkiej pracy, raczej ciężkiej pracy mojej żony :] Ps. Gdzie nie gdzie widać świecące elementy ale to tylko za sprawą że końcowe zabezpieczenie jeszcze nie wyschło. Ps2. Niestety karabin był malowany ręcznie bo mieliśmy awarię sprzętu malującego, co daje efekt dużo, dużo bardziej ładniejszy, coś dodam wkrótce :) Edited April 13, 2009 by Ashir Link to post Share on other sites
wajser Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Bardzo ładnie pomalowana, ale ( no właśnie ale :P ) czy malowanie chwytu pistoletowego było dobrym pomysłem ? Tzn czy łapka nie będzie się ślizgać albo cuś ? wiadomo , że z niego najszybciej farba zejdzie z wiadomych powodów ;] Ale ogólnie ładna robota. Link to post Share on other sites
AnR Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 Zatkało mnie. Efekt przegenialny. Jeśli chcesz wykonać coś podobnego dla mnie odezwij się na PW. :) Link to post Share on other sites
Ashir Posted April 14, 2009 Author Report Share Posted April 14, 2009 Bardzo ładnie pomalowana, ale ( no właśnie ale :P ) czy malowanie chwytu pistoletowego było dobrym pomysłem ? Tzn czy łapka nie będzie się ślizgać albo cuś ? wiadomo , że z niego najszybciej farba zejdzie z wiadomych powodów ;] Ale ogólnie ładna robota. Ta farba jest naprawdę trwała i mocna, ale wiadomo karabin malowaliśmy pierwszy raz, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce :) Co do poślizgu łapki to farba nie zmieniła gramatury samego chwytu i dalej trzyma się ją pewnie :) Link to post Share on other sites
Side Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Czym pomalowałeś na samym końcu, aby farma nie odlatywała? Pogratuluj żonie. Piękna robota. Link to post Share on other sites
wajser Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Chyba na koniec bezbarwny mat o ile sie nie myle... ? Link to post Share on other sites
Ashir Posted April 14, 2009 Author Report Share Posted April 14, 2009 (edited) Czym pomalowałeś na samym końcu, aby farma nie odlatywała? Pogratuluj żonie. Piękna robota. Wiesz żeby farba nie odlatywała praktycznie nie jest ważne że pomalowałem czymś na samym końcu :) po pierwsze trzeba dobrze odtłuścić karabin i nanieść jakiś dobry podkład i jeśli masz dobre farby to nie będzie problemu z odlatywaniem :) Chyba na koniec bezbarwny mat o ile sie nie myle... ? Można i bezbarwnym matem, najlepiej znaleźć coś na bazie żywicy oczywiście w macie, po za tym ogólnie sądzę że nie ma potrzeby nakładania końcowej warstwy jeśli masz naprawdę dobre farby. Edited April 14, 2009 by Ashir Link to post Share on other sites
-Adek- Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 A ja się tak spytam.. Ile cię to wszystko kosztowało? Farbki, podkład, i co tam jeszcze potrzebne? Efekt naprawdę super, chyba wiem jak pomalować moją czternastkę ;). Link to post Share on other sites
Boberwax Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Jeszcze ja dorzuce małe pytanko, jakiego podkładu i jakch farb użyłeś? Link to post Share on other sites
RuN_ Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Ashir reklamę robisz ? :D Ale i tak karabinek jest cudny. Pozdrawiam Maras. Link to post Share on other sites
Ashir Posted April 14, 2009 Author Report Share Posted April 14, 2009 Więcej szczegółów dotyczących materiału podam jutro ponieważ żona za bardzo nie chce gadać :killer: a to ona jest malarką/artystką :uśmiech: A tu fotka jak się karabin prezentuje na tle Multicama, z terenu fotki prześlę po weekendzie zapewne :) Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Cudo. Niech no mod któren przyklei to do tego dużego tematu o malowaniu replik. Szkoda, żeby zniknęło to w czeluściach podforum. Wystarczy otworzyć oczy i poszukać to nawet się okaże że wcale nigdzie nie "zniknęło": http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=5559 thor_ Link to post Share on other sites
wajser Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 O kurde szczerze jak zobaczyłem zdjęcie broni na multicamie to musiałem się aż chwile przypatrzeć... Malarka pierwsza klasa. Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 OK, może tak będzie łatwiejsze w odbiorze. Cudo. Niech no mod któren przyklei TO (czyli LRkę z tego tematu pomalowaną w multicam, cały ten temat, lub tylko wybrane posty) do tego dużego tematu o malowaniu replik. Szkoda, żeby zniknęło to (LRka z tego tematu pomalowana w multicam) w czeluściach podforum. I tak na wszelki wypadek, tak, użyłem szukajki. Co mam przykleić? Ten cały temat?? Chyba żartujesz... W tematach o malowaniu, w "zdjęciach" itp mają być tylko zdjęcia i opisy "techniczne" a nie ochy i achy na temat jakiegoś "dzieła". Tak więc sam autor może wkleić tam zdjęcie/zdjęcia. Link podałem więc w czym problem? thor_ Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Nie żartuję, proponuję tylko. Link podałeś, owszem, nie wiem tylko po co i komu. :roll: Autorze, faktycznie, wklej tam te zdjęcia! Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Nie żartuję, proponuję tylko. Link podałeś, owszem, nie wiem tylko po co i komu. Jak rozszyfrujesz kto miał problem ze znalezieniem PRZYKLEJONEGO tematu w "czeluściach forum" to będziesz wiedział komu to podłożyłem na "tacy"... :wink: Niżej cytat ułatwiający rozpoznanie tego "kogoś"... Cudo. Niech no mod któren przyklei to do tego dużego tematu o malowaniu replik. Szkoda, żeby zniknęło to w czeluściach podforum. Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 OK, może tak będzie łatwiejsze w odbiorze. Cudo. Niech no mod któren przyklei TO (czyli LRkę z tego tematu pomalowaną w multicam, cały ten temat, lub tylko wybrane posty) do tego dużego tematu o malowaniu replik. Szkoda, żeby zniknęło to (LRka z tego tematu pomalowana w multicam) w czeluściach podforum. Nie miewam problemów ze znajdowaniem tematów w których sam postuję, zwłaszcza jeśli wcale ich nie szukam. :roll: Jeśli na zielono też nie czaisz to daj znać na PW, bo robi się bałagan w temacie. Pismem runicznym spróbujemy może. Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Ok odszczekuję zaćma mnie dopadła albo jakaś inna pomroczność jasna. Co do przyklejania i przenoszenia nadal podtrzymuję swoje stanowisko: sam autor niech sobie wklei tam gdzie tego miejsce. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted May 19, 2009 Report Share Posted May 19, 2009 Nie miewam problemów ze znajdowaniem tematów w których sam postuję, zwłaszcza jeśli wcale ich nie szukam. :roll: Jeśli na zielono też nie czaisz to daj znać na PW, bo robi się bałagan w temacie. Pismem runicznym spróbujemy może. I przez takie "sranie w banie" ludziom odbiera się ochotę zaglądać na to forum, jakieś pierdoły o przyklejaniu. Nie jesteś modem to nie pyszcz a jak chcesz coś to PM do moderatora. LITOŚCI!. Tutaj moge potwierdzić że replika jest dobrze pomalowana, na zdjęciach robi wrażenie, w realu bardziej. Chociaż nie jestem zwolennikiem malowania replik, ta mi się podoba. Link to post Share on other sites
werewolf123 Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 witam troche czasu minęło jak tam farba? ściera się coś? możesz dać fotki? Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 Nie jesteś modem to nie pyszcz a jak chcesz coś to PM do ... ...mnie. Link to post Share on other sites
Marcinek83 Posted August 26, 2009 Report Share Posted August 26, 2009 witam troche czasu minęło jak tam farba? ściera się coś? możesz dać fotki? Jego replika jest w kolorze piaskowym, zmienił sobie ;) Link to post Share on other sites
huskykaski Posted October 9, 2009 Report Share Posted October 9, 2009 Moim zdaniem wspaniała robota. Tylko jak się to maluje? Sprayem, Aeografem. pędzlem, czy czym? ps. a może ktoś zna jakąś fachową firmę, którą się można wyręczyć :twisted: Link to post Share on other sites
DyingFetus Posted October 20, 2009 Report Share Posted October 20, 2009 na allegro czasem można znaleźć oferty,ale dosyć sporo sobie liczą,poszukaj choćby w google Link to post Share on other sites
huskykaski Posted October 25, 2009 Report Share Posted October 25, 2009 dzięki Link to post Share on other sites
Recommended Posts