Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Kupiłem wczoraj nowego, chromowanego DE Tokyo Marui i mam pewien problem. Chodzi o to że mój DE blokuje się podczas odciągania zamka gdy włożony jest magazynek :( Natomiast gdy zamek jest już odciągnięty i najpierw wkładam magazynek a później zatrzaskuję zamek replika bez problemów już strzela...

Nie wiem co to może być, wczoraj jeszcze nic takiego się nie działo, a dzisiaj po wyjęciu z szuflady i próbie zaciągnięcia zamka zblokowało go i nie chce się zaciągnąć(coś haczy zamek, albo magazynek albo jakaś inna część) Nie wiem co w takiej sytuacji zrobić, czy ktoś spotkał się już z takim problemem? Niestety nie mogę oddać na gwarancji bo replika została ściągnięta bezpośrednio z Azji.

Dodam jeszcze ze żadna kulka nigdzie się nie zawieruszyła, zamek ściągnąłem, oglądałem bardzo dokładnie i nie widzę żadnych wad ani pęknięć czegokolwiek...

Podstawowe pytanie: czy miałeś kulki w magazynku? Zabawka jest tak skonstruowana, że po wystrzeleniu ostatniej kulki, czyli przy pustym magazynku, zamek zostaje w tylnym położeniu. Odpowiedzialny jest za to TAKI element, który jest podnoszony w przez malutką ruchomą część usytuowaną po lewej stornie magazynka. Innymi słowy, jeżeli to nie kwestia braku kulek, to rozbierz magazynek na części pierwsze, a następnie wszystko dokładnie wyczyść i nasmaruj olejem silikonowym.

Edited by dark_griph

Sytuacja ta dotyczy magazynka zarówno z kulkami w środku i bez nich. Poprostu zamek nie chce się odciągnąć gdy już został włożony magazynek wcześniej... Co dziwne, broń strzela i działa ale tylko gdy włożę magazynek do już wcześniej odciągniętego zamka.

Mógłbym na to przymknąć oko ale złości mnie fakt że replika jest nie wpełni sprawna tuż po zakupie a ja nie wiem jaka jest przyczyna.

PS. z magazynkiem wolę się narazie nie babrać, nie mam doświadczenia w rozbieraniu, no chyba że jest to przyczyną problemu i rozebranie jest banalnie proste i nic nie pogorszę.

Upewnię się, że dobrze rozumiem. Jeżeli odciągniesz zamek i włożysz magazynek to replika funkcjonuje poprawnie. Natomiast, gdy załadujesz magazynek do repliki, to zamek w ogóle nie chce się poruszyć - zachowuje się, jakbyś przełączył bezpiecznik na "safe"?

Dzieje się dokładnie tak jak napisałeś w drugim zdaniu jednak zamek daje się odciągnąć ale tylko trochę, na około 2 cm, coś tam blokuje że nie chce się przesunąć dalej.

Sprawdzę te sprężyny po przyjściu z roboty. Jednak mam wątpliwości że to o nie chodzi bo gdyby były źle zamontowane to broń by nie strzelała w drugim sposobie wkładania magazynka.

Możliwe też że dysze gdzie gaz wylatuje i wlatuje od maga i od broni są za suche i trzeba je posmarować olejkiem sylikonowym. Sprawdze.

Edited by pesinter

Ogłaszam że replika działa już prawidłowo.

Nie jestem na 100% pewien że to o to chodziło ale prawdopodobnie hop up ustawiony zbyt na lewo blokował magazynek podczas odciągania zamka. Jak tylko przesunąłem hop up w prawo to zamek zaczął chodzić sprawnie... Ehh do głowy by mi nie przyszło że to źle ustawiony hop up w połączeniu z włożonym magazynkiem powoduje blokadę zamka.