maniek15e Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Witam. Problem polega na tym że ak blokuje się z niewyjaśnionych przyczyn... Podczas strzelania po prostu przestaje reagować, po naciśnięciu spustu poprostu brak reakcji, wygląda to tak jak by bateria nie była podłączona, a blokada spustu jest jakby podniesiona, nie dochodzi do końca... A najciekawsze jest to że po kilku dniach ak sam z siebie zaczyna działać... Zablokował się w ten sposób juz 3-4 razy a strzelałem z niego w sumie ze 3h Proszę o jakieś wskazówki jak sobie z tym poradzić. Gwarancję na karabin mam jednak chciał bym poradzić sobie bez niej... Z góry dziękuję za pomoc... Pozdrawiam Maniek15e Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Sprawdzi czy blaszki na stykach się nie rozgięły albo kabel się nie zsunął z silnika . Quote Link to post Share on other sites
maniek15e Posted April 24, 2009 Author Report Share Posted April 24, 2009 (edited) A da rade to zrobić bez zbytniego rozkręcania repliki? Trochę strach jak by sie coś zjebało... Edited April 24, 2009 by maniek15e Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 24, 2009 Report Share Posted April 24, 2009 Nic nie musisz rozkręcać , spójrz po prostu do wtyczki czy blaszki nie są rozgięte , jak miałem w replikach wtyk mini zdarzało się to cały czas . 2 opcja raczej odpada coś mi się przypomniało że ten AK miał przylutowane kable to styków silnika , ale nie jestem tego pewien na 100% w końcu takiego AK miałem 3 lata temu . Jest jeszcze możliwość że kable są gdzieś pęknięte i jak dobrze się ułożą prąd płynie a jak nie to kupa . Quote Link to post Share on other sites
dutch3 Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 A może sprawdzimy selektor ognia? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 27, 2009 Report Share Posted April 27, 2009 Sprawdź na innej baterii. Quote Link to post Share on other sites
sylwan Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 a selektor ognia dochodzi do końca gdy ustawiasz go na safe jeśli nie weź mocno naciśnij na niego do góry i go pchnij żeby doszedł do końca a jeśli to nie pomoże to może opada ci silnik Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 (edited) Moim zdaniem to zębatki ci się klinują mój kumpel tak ma po wystrzeleniu ok. 1000. Edited May 13, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Może kabel Ci się odlutował? Miałem to samo, i musiałem to izolacyjną przykleić. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 U mnie wystąpiło coś podobnego. Wyciągnij akumulator i sprawdź, czy kable we wtyczce ruszają się tak o około pół centymetra w przód i w tył. Sprawdź to i od strony aku, i od strony gearboxa. Jeżeli się ruszają - dociśnij do wtyczki i izolacyjną. Quote Link to post Share on other sites
manish5 Posted June 30, 2009 Report Share Posted June 30, 2009 Witam Przepraszam że podłączam się pod twój temat Maniek15e , ale mój problem jest dość podobny a mianowicie po wystrzeleniu około 700 kulek, przestał reagować całkowicie na naciskanie spustu, bateria jest na pewno naładowana, ale mino to silnik nie wydaje żadnego dźwięku, lecz bardzo się nagrzewa gdy naciskam spust, nagrzewają się także bateria i bezpiecznik,który jest sprawny. pozdrawiam proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
Farmer1288 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 możliwe że ci się styki przepaliły Quote Link to post Share on other sites
hugomcm Posted July 11, 2009 Report Share Posted July 11, 2009 (edited) Spróbuj odkręcić silnik i przesuń zębatke w gb którą widzisz po odkręceniu silnika. Powinno pomóc. Pozdro hugomcm Edited July 11, 2009 by hugomcm Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 13, 2009 Report Share Posted July 13, 2009 Naładuj też akumulator. I możesz spróbować obstukać delikatnie korpus ze wszystkich stron. :P Quote Link to post Share on other sites
manish5 Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Dzięki wszystkim za pomoc, usterka została usunięta w serwisie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts