Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

[ARCH]bron boczna - praktyczne sposoby na noszenie mp5k

Recommended Posts

Zna ktos jakies oryginalne metody zapiec , moze sa jakies kabury do trzymania mp5k na brzuchu , lub na nodze. Dyndajacy na pasku karabin odpada nie zaleznie od umiejscowienia , nienawidze jak mi sie karabin majta podczas biegu, a jak wynika to z tematu nie bedzie to bron ktorej bede ciagle uzywal.

Ja nosilem ja na pasie 3 punktowym a dodatkowo byla przymocowana do pasa tak, ze przylegala pod pacha do kamizelki. Moza bylo wspinac sie lezec, biegac bez problemu. No i oczywiscie obslugiwac druga bron. Sposob testowany w boju. Potrzebny jest kawalek paska z karabinczykiem lub innym wygodnym zapieciem i przytwierdzenie MP5K do pasa dosc ciasno by sie nie mogl przesuwac.

Poza tym zawsze mozna skorzystac ze sposobu jaki stosuje sie w CQB :

http://www.blackhawkindustries.com/product...duct_id=1793&d=

http://www.blackhawkindustries.com/product...duct_id=1350&d=

Mozna popatrzec na linki i samemu cos zmajstrowac.

Milej zabawy.

A wlasnie ... hehhe ... ja mam chest rig rosyjski Pioneer M23 i on ma kieszen wewnetrzna - na opcjonalna plyte albo mapnik. Okazuje sie, ze w srodku wlazi caly Kurtz (no troche wystaje) - w czasie biegu nie wypada itp ale to juz specyfika tylko tego rodzaju wyposazenia (chyba, ze w innych tez sie tak da).

jak mniemam<taki topic :wink: > jesteś snajperem...

więc jak sie już rozłożysz to nie będzie wygodniej położyc sobie kurtza obok?

w czasie przemieszczania to karabin moze wisiec na jednym ramieniu, a kurtz na drugim, albo mozesz sobie nieśc to w rękach...

jak cię ktoś zaatakuje to bierzesz kurtza który, leży obok ciebie i jest luz....

poza tym snajper tyle nie biega, raczej, ale się mogę mylic :wink:

Snajper nie biega ale ... musi liczyc sie z taka ewentualnoscia (szczegolnie w ASG albo gdy cos z chrzanil) - wtedy nie moze sobie pozwolic by w jednym reku trzymac karabin a druga podtrzymywac bron zapasowa - nie mozna zaprzatac glowe, czy nie zawadzi sie gdzies b.boczna.

Uzywam do K szelek, ktore sa kopia oryginalnych produkowanych przez HK. Pod prawa pacha wisi MP z zapinka na czas transportu, po odpieciu ma dobra stabilizacje i swietnie sie obsluguje jedna reka. Karabinczyk, na ktorym wisi ma system szybkiego wypinania. Pod lewa pacha holster na 2 dlugie magazynki calosc mocowana z obu stron do pasa.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...