JuzekK Posted April 28, 2004 Report Share Posted April 28, 2004 Zna ktos jakies oryginalne metody zapiec , moze sa jakies kabury do trzymania mp5k na brzuchu , lub na nodze. Dyndajacy na pasku karabin odpada nie zaleznie od umiejscowienia , nienawidze jak mi sie karabin majta podczas biegu, a jak wynika to z tematu nie bedzie to bron ktorej bede ciagle uzywal. Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Ja nosilem ja na pasie 3 punktowym a dodatkowo byla przymocowana do pasa tak, ze przylegala pod pacha do kamizelki. Moza bylo wspinac sie lezec, biegac bez problemu. No i oczywiscie obslugiwac druga bron. Sposob testowany w boju. Potrzebny jest kawalek paska z karabinczykiem lub innym wygodnym zapieciem i przytwierdzenie MP5K do pasa dosc ciasno by sie nie mogl przesuwac. Poza tym zawsze mozna skorzystac ze sposobu jaki stosuje sie w CQB : http://www.blackhawkindustries.com/product...duct_id=1793&d= http://www.blackhawkindustries.com/product...duct_id=1350&d= Mozna popatrzec na linki i samemu cos zmajstrowac. Milej zabawy. Link to post Share on other sites
tottek Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 dzikki, a ten patent z mp5k na piersi w tej ruskiej kamizelce? :) wygodne to? Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 A wlasnie ... hehhe ... ja mam chest rig rosyjski Pioneer M23 i on ma kieszen wewnetrzna - na opcjonalna plyte albo mapnik. Okazuje sie, ze w srodku wlazi caly Kurtz (no troche wystaje) - w czasie biegu nie wypada itp ale to juz specyfika tylko tego rodzaju wyposazenia (chyba, ze w innych tez sie tak da). Link to post Share on other sites
tottek Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 jak mniemam<taki topic :wink: > jesteś snajperem... więc jak sie już rozłożysz to nie będzie wygodniej położyc sobie kurtza obok? w czasie przemieszczania to karabin moze wisiec na jednym ramieniu, a kurtz na drugim, albo mozesz sobie nieśc to w rękach... jak cię ktoś zaatakuje to bierzesz kurtza który, leży obok ciebie i jest luz.... poza tym snajper tyle nie biega, raczej, ale się mogę mylic :wink: Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Snajper nie biega ale ... musi liczyc sie z taka ewentualnoscia (szczegolnie w ASG albo gdy cos z chrzanil) - wtedy nie moze sobie pozwolic by w jednym reku trzymac karabin a druga podtrzymywac bron zapasowa - nie mozna zaprzatac glowe, czy nie zawadzi sie gdzies b.boczna. Link to post Share on other sites
tottek Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 ale przeważnie gdy już musi spierdziela to się broni...więc ja bym pomyślał nad dobrym trzymaniem do karabinu wyborowego :wink: Link to post Share on other sites
Mathias Posted April 30, 2004 Report Share Posted April 30, 2004 Uzywam do K szelek, ktore sa kopia oryginalnych produkowanych przez HK. Pod prawa pacha wisi MP z zapinka na czas transportu, po odpieciu ma dobra stabilizacje i swietnie sie obsluguje jedna reka. Karabinczyk, na ktorym wisi ma system szybkiego wypinania. Pod lewa pacha holster na 2 dlugie magazynki calosc mocowana z obu stron do pasa. Link to post Share on other sites
Recommended Posts