MiodUs Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Witam, jeśli założyłem temat w złym dziale z góry przepraszam i proszę o przeniesienie. Zastanawia mnie, czy taki noktowizor: http://allegro.pl/item622963231_noktowizor_pn_1a.html Byłby przyadatny w jakikolwiek sposób? Wysłałem już prośbę do sprzedawcy, aby zrobił zdjęcie by można było ocenić poziom widoczności w tym nokto. Zastanawia mnie też, czy po zrobieniu z filtra IR i mocnej latarki doświetlacza byłby z tego całkiem znośny sprzęt. Jest on pasywny... czy bez doświetlacza byłby w stanie coś pokazać np. w nocy na polu? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Na strzelanki się nie nada. Ogólnie działa. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted April 28, 2009 Report Share Posted April 28, 2009 Moze sie przydać na dłuższych imprezach gdzie np w nocy pilnowałbyś podejscia do obozu/bazy. Ale ten kij ma dwa końce i niestety ten "drugi" koniec jest bardziej bolesny dla Ciebie: Włączajac podświetlenie jakiekolwiek stajesz się automatycznie widoczny dla przeciwnika który używa takiego samego nokto ale bez doświetlania, że o wyższych generacjach nie wspomnę. Aaa i nie ma ten nokto nic wspólnego z byciem pasywnym. Nie pierwszy raz właściciele aukcji mylą pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts