Meche Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Czyściłem sobie replike, jak już uporałem się z problemami które mnie spotkały, zabrałem się skręcania. Wszystko poskaładane, wiec skrecam. Wkręciłem prawie wszystkie srubki i tylko jedna mi została i "zonk" kręce i kręce i nic ani w tą, ani w tą. Nie da sie jej dokręcic ani wykręcnic. Dokładnie chodzi o tą srubke: http://img407.imageshack.us/img407/8889/s6304164medium.jpg Tam jest taki głupi sposób mocownania nakrętki(wchodzi w otwór) no i własnie ten otwór chyba jest już okrągły i nakrętka sie obraca wraz z srubką. Moze ten rysunek coś wytłumaczy. http://img407.imageshack.us/img407/6295/beztytuuirp.png Nie mogę włozyc magazynka bo ta śrubaka blokuje. Na wszystkie odpowiedzi odpowiem dopiero wieczorem (21-22) lub jutro. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Wstaw nakrętkę na kropelce. Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted April 29, 2009 Author Report Share Posted April 29, 2009 Tak tylko, ze ja nie moge nawet rozłożyc korpusu i dostac sie do nakrętki. Jestem zdesperowany chyba wezme wiertarke i to rozwierce. poldeck Kojarzysz gdzie to jest? Moge podesłac jeszcze kilka rysunków albo zdjec Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 29, 2009 Report Share Posted April 29, 2009 Kojarzę... Parę replik już rozbierałem ;-) . Możesz wziąć obcęgi i uciąć łeb tej śruby, wtedy rozłożysz i spokojnie ją wymienisz. Quote Link to post Share on other sites
Valdemar Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 (edited) Tylko ucinając śrubkę zdołasz się z tym uporać. Ale obcęgami będzie cholernie trudno... najlepiej gumówką albo piłką do metalu ale tam nie dotrzesz. Ciężka sprawa... Edited April 30, 2009 by Valdemar Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted April 30, 2009 Author Report Share Posted April 30, 2009 Koprus sie sie rozsówa (front od body) więc musze uciąć tą srubke bardzo blisko otworu Quote Link to post Share on other sites
seger Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 żeby wykręcić spróbuj tak: śrube podważ nożykiem lub małym śrubokrętem i zacznij wykręcać. powinno wyjśc. non stop podwazaj i wykręcac. musi wyjśc :) Quote Link to post Share on other sites
mwsid Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 Dokładnie tak jak mówi seger. Podważając śrubę sprawisz że będzie ona dociskała nakrętkę i w końcu powinna się zablokować. Możesz też wywiercić otwór z boku np wiertłem o średnicy 1mm czy troszkę większym i docisnąć nakrętkę do ścianki odlewu np szprychą od roweru :) . Ale wątpię by udało ci się trafić na odpowiednia wysokość, najpierw spróbuj podważania :) . Quote Link to post Share on other sites
Meche Posted May 4, 2009 Author Report Share Posted May 4, 2009 Przepraszam, ze nie odpisywałem ale bylem poza domem. Dzisaj będę kombinował z podwarzaniem jak nie pójdzie to odcinam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts