maxavelli Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Szukalem po forum - same tematy zarosniete pajeczyna, glownie o wersji nylonowej (mnie zalezy na bawelnianych) + masa tematow odnosnie lansowania sie ;-)... Chodzi mi o te gacie : http://www.bron.pl/bron_pl/odziez_5_11/pro...czne_5_11_khaki Uzywa ktos? Jak z oddychaniem? Co z wygoda doboru szpeju z kieszeni - porownywalna np. z BDU/MCCUU/ACU? Jak kolor (chodzi mi konkretnie o Khaki) sie prezentuje, bo na fotach zalatuje mi to Tanem. No i w sumie najwazniejsze - chce ich uzywac glownie cywilnie, do pracy. Czy faktycznie ich kroj jest na tyle "cywilny" ze nie rzuca sie nachalnie w oczy swoim militarnym pochodzeniem...? Z gory dzieki za kazdy wnoszacy cos do tematu post... Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Mam 2 pary, używam od jakiś 2-3 miechów. Spodnie są ok, do cywila mają bardzo fajny krój, pojemne kieszenie "codziennego użytku" (nie wiem jak się nazywają te kieszenie profesjonalnie -_-). Fajnie rozwiązane tylne kieszenie - aczkolwiek nie odważyłbym się tam włożyć drobnych przedmiotów, w obawie że wylecą. Na jakieś większe i płaskie przedmioty kieszenie są ok. Boczne "udowe" kieszenie, bardzo niewielkie. Osobiście do jednej kieszeni wkładam paczkę chusteczek + mp3 i już mam wrażenie że są "wypchane" (da się do nich troszkę więcej włożyć ale niewiele. Osobiście pakuje je tylko tymi przedmiotami, bo nie lubię mieć tych kieszeni mocniej wypchanych). Kieszeń na magazynek/komórkę - wcześniej nigdy w żadnych spodniach takiej nie miałem, zapoznałem się z tym patentem dopiero przy kontakcie z 5.11 - bardzo fajna i funkcjonalna sprawa. D-ring - mały bajer a cieszy. Ja przypinam sobie do niego woreczek na/z ciemnymi pinglami, wygodna sprawa. Pasek na klips od noża/innego szpeja - nie używam. Kiedyś próbowałem tam sobie nosić zatknięty długopis, ale bez powodzenia. Gubiłem go i przy siadaniu denerwował. Trwałość - woła o pomstę do nieba. Mam kolor czarny i khaki. O ile khaki ujdzie, jakoś się trzymają tak czarne po 3 (słownie: Trzech!) praniach w 30-40 stopniach robią się już białe. Dodatkowo, robią się już przetarcia (wytarcia koloru) na pasie od noszenia skórzanego paska. Dodam, że spodnie jakoś nadzwyczajnie nie są eksploatowane. Wkładam je na dupę kilka razy w miesiącu. Przetarć w sensie dziurek i zniszczenia materiału, jeszcze nie zarejestrowałem. Ciekawostka: nie polecam na upalne dni. Krój spodni uniemożliwia użytkownikowi podrapanie się po rowie (serio). O ile w BDU/MCCUU/ACU możesz to zrobić bez problemu, tak w 5.11 spodnie są na tyle opięte na ciele, że się po prostu nie da, lub jest to ekstremalnie utrudnione (trzeba zrobić kilka odpowiednich wygibasów, a chyba robienie wygibasów to nie jest to co najbardziej człowiek kocha idąc środkiem ulicy). Obie pary moich spodni to 100% bawełna. Podsumowując: fajny krój, ale kijowe materiały. Może sobie jeszcze kiedyś takie kupię, ale na pewno w żadnym ciemnym kolorze. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
super Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 trzeba dobrze dobrać rozmiar żeby się móc po dupie podrapać mam i bawełnę i nowe nylonowe (65%-35%) na co dzien i na miasto i jestem zadowolony Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 6, 2009 Author Report Share Posted May 6, 2009 Serdeczne dzieki panowie ;-). Jestem praktycznie przekonany do zakupu - nie bede sie w nich czolgal (zastosowania cywilne), a i po dupie rzadko sie drapie :-P... Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted May 29, 2009 Author Report Share Posted May 29, 2009 Spodnie otrzymalem, po wstepnych ogledzinach stwierdzam ze jestem bardzo zadowolony! Material wydaje sie bardzo wytrzymaly a w lecie nie jest mi pomimo tego goraco! Opisywany problem z niemozliwoscia podrapania sie po tylku u mnie nie wystepuje, pomimo ze spodnie bardzo dokladnie przylegaja! Wzmocnienia na kieszeniach sprawiaja ze nie obawiam sie trzymac w nich noza na klipsie. Na koniec moj ulubiony gadzet w tych spodniach - TYLNE KIESZENIE. Zastosowany sposob szycia sprawia ze dobor czegokolwiek z nich jest tak prosty ze wrecz intuicyjny i oczywisty. Odswiewaja pod tym wzgledem BDU/MCCUU/ACU daleko w tyle. W wymienionych krojach spodni nigdy nie korzystalem z kieszeni umieszczonych na tylku - tutaj az sie chce tam trzymac jak najwiecej bo wyjmuje sie z nich kilkakrotnie prosciej niz z bocznych i zwyklych razem wzietych! Generalnie balem sie czy sprzet za taka kwote nie posiadajacy kontraktu spelni moje oczekiwania, ale moje watpliwosci zostaly rozwiane z ogromna nawiazka! Na pewno nie jest to moj ostatni zakup sprzetu sygnowanego logiem 5.11! A we wszystkim pomogl mi super, ktory cierpliwie znosil moje wybrzydzanie na rozmiar i mase pytan. Nigdy nie zostalem rownie profesjonalnie obsluzony! Slowem - wlasciwa osoba na wlasciwym miejscu! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts