dwupac Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Witam Ułamał mi się kawałek z CYMY 036 ze ZnAl zakrywajacy mala sprezynke. Stalo sie to od ruszania zamiek tam gdzie hop-up:). Skleiłem to klejem Loctite 454 i caly czas odpada :wink: W planach mam zrobienie blow-backa ale teraz nie widze mozliwosci bo caly czas by stukalo w ten ulamany element:/ Czym skleic?? Wolalbym uniknac spawu:) Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted May 27, 2009 Report Share Posted May 27, 2009 Dwuskładnikowy klej epoksydowy do metalu. Quote Link to post Share on other sites
dwupac Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 Dwuskładnikowy klej epoksydowy do metalu. coś jak ośmiorniczka? Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Używałem produktu firmy Devcon, ale nie wiem czy u Nas można taki dorwać. Distal też się nada - trzyma solidnie. Na Dragon'a tez nie narzekałem, aczkolwiek akurat ich kleju do metalu nie miałem. Edited May 28, 2009 by dark_griph Quote Link to post Share on other sites
bushmaster Posted May 28, 2009 Report Share Posted May 28, 2009 (edited) Zobacz ten klej http://irma.pl/3000/spoina_jb_weld_spawanie_na_zimno.htm Co prawda jest droższy od Distala prawie dwukrotnie ale mogę go polecic.Używam go na co dzień w pracy i niekiedy w domu.Fakt,że jest bardzo wytrzymały. Edited May 28, 2009 by bushmaster Quote Link to post Share on other sites
dwupac Posted May 28, 2009 Author Report Share Posted May 28, 2009 dzięki za pomoc ;-) pewnie po zastosowaniu tej masy będzie twardszy niż ZnAl chińczyka:) Quote Link to post Share on other sites
Czarny92 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 A jeszcze ja mam podobne pytanko bo z kolei w moim CM.036 ułamały się języki trzymające kole czy tymi samymi klejami mogę ja skleić ?? Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Języki trzymające "kole"? Co to jest "kola"? Czyżby chodziło o podstawę szczerbinki, czasem (niepoprawnie) zwaną "przednim body"? Coby to za element by nie był, całą komorę zamkową, korpus, czy "body" spokojnie możesz próbować skleić wyżej wymienionymi klejami. Tylko pamiętaj, aby lekko przeszlifować i wyczyścić klejoną powierzchnię. Dobrze jest także dać grubszą spoinę, niejako "wystającą" na zewnątrz (można wyglądem porównać do spawy) - wtedy powinno być to nieco wytrzymalsze, aczkolwiek nie tak estetyczne. Quote Link to post Share on other sites
Czarny92 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 tak chodziło mi o języki mocujące kolbę do body a czy to przypominające spawy nie przeszkodzi w zamocowaniu kolby Quote Link to post Share on other sites
kozak9 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 Użyj żywicy epoksydowej UHU, np UHU Epoxy Plus 30minut. Najlepej jeszcze wzmocnij to jakimś włóknem szklanym o ile posiadasz. Przed klejeniem zmatuj powierzchnię i odtłuść jakimś rozpuszczalnikiem organicznym Quote Link to post Share on other sites
Czarny92 Posted June 28, 2009 Report Share Posted June 28, 2009 czyli coś takiego nada się http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p...-epoxy-2-x-15ml Quote Link to post Share on other sites
kozak9 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 Z klei na bazie żywic epoksydowych lepszego jeszcze nie spotkałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts