Ad4m Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Witam. Mam problem który nie wiem jak rozwiącać ... Giba mi się przednia kolba ( tam gdzie się zazwyczaj wkłada batkę ), jak zrobić żeby się nie gibało ... PS. DZIĘKUJE za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Perkun Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 (edited) przednia kolba ( tam gdzie się zazwyczaj wkłada batkę ), Hmm nie do końca rozumiem co chciałeś przez to powiedzieć , domyślam się że chodzi o chwyt przedni. Jeżeli dobrze się domyślam to: zdejmij plastik chwytu następnie wykręć/poluzuj śrubki na lufie zewnętrznej i przekręć lufę o jeden może dwa obroty. Powinno pomóc Edited June 4, 2009 by Perkun Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Zdemontuj całkowicie plastyk przeniego chwytu. Lufa zewnętrzna w pobliżu muszki jest pocowana wkrętami imbusowymi, chyba jednym z góry a dwoma z dołu (lub odwrotnie) dokręć je i tyle. Możesz zastosować preparat do blokowania gwintów. Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Jak już rozmawiacie o przednim chwycie, na jednej z połówek jest takie wycięcie (prostokątne) o wymiarach ja wiem 4x3 mm (jak się patrzy z perspektywy "zaglądając w lufę" :)). Gdzieś na youtube widziałem, że gościu zwracał uwagę na to, która połówka ma być na górze, która na dole. Czy to ma faktycznie znaczenie i ew. jakie? Quote Link to post Share on other sites
PRESTON Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 (edited) Dolna i górna połówka różnią się od siebie. Górna ma nacięcie na wkręt mocujący pierścień do muszki. Da się je oczywiście zmontować odwrotnie i nie wiedząc o co chodzi nikt się nie zoriętuje. Edited June 4, 2009 by PRESTON Quote Link to post Share on other sites
suharinho Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Dolna i górna połówka różnią się od siebie. Górna ma nacięcie na wkręt mocujący pierścień do muszki. Da się je oczywiście zmontować odwrotnie i nie wiedząc o co chodzi nikt się nie zoriętuje. Dzięki Preston. :wink: Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Sklep odrobinkę do wnętrza boczki tej blaszki, która trzyma przód przedniego chwytu. Powinno sporo pomóc. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts