Ajsquad Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 Chce kupić RK-03. Znalazłem go na www.taiwangun.com i na zbrojowni. U krakmanów cena wynosi 537,04zł, na zbrojowni natomiast 499zł. Oba modele mają wymieniane części, chce wiedzieć czym różni się ten kałasz od krakmana od tego ze zbrojowni. Linki: http://www.taiwangun.com/shop,show,1016 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=663 Quote Link to post Share on other sites
Drakiva Posted June 12, 2009 Report Share Posted June 12, 2009 głowica tłoka wymieniona na wzmocnioną kierunkową głowicę tłoka wraz z łożyskowaniem. Łożyskowanie powoduje łatwiejszą pracę sprężyny co wydłuża jej żywotność(na zbrojowni nie ma słowa o łożyskowaniu głowicy) plastikowe łożyska wymieniamy na wzmocnione łożyska kulowe 7mm sprężynę na sprężynę (120 m/s), co ma odzwierciedlenie w większej mocy repliki plastikową prowadnice na wzmocniona prowadnica sprężyny z łożyskowaniem które powoduje łatwiejszą pracę sprężyny i daje kilka Fps-ów więcej Te trzy rzeczy masz wymienione u krakmana,a u zbrojowni nie. Poprostu masz kilka mocniejszych części u krakmana i mocniejsza sprężynę. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 13, 2009 Report Share Posted June 13, 2009 Na zbrojowni mam wrażenie, że replika nie ma nic wymienianego. Ale ta kierunkowa głowica tłoka mnie męczy. U krakmana masz wymienione części i "gratis" IMO paskudne logo. Quote Link to post Share on other sites
Ajsquad Posted June 14, 2009 Author Report Share Posted June 14, 2009 Czyli brać od krakmanów? Troche denerwuje mnie to logo PJ, ale jak coś to się zdejmie farbe z całego body i zaoksyduje. Dzięki Wam za szybką odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted June 15, 2009 Report Share Posted June 15, 2009 Z oksydowaniem "na gorąco" może być pewien problem, ponieważ pewne fragmenty korpusu są ze znalu (obsada lufy, obsada kolby). Więc albo na zimno, albo zmagania z demontażem (co odradzam, ponieważ części te zamontowane są na nity). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts