Dave-o Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 Witam to co w temacie - zdechła mi bateria a szybko potrzebuje nowej , w miarę wydajnej baterii o mocy 8,4 , niestety znalazłem coś takiego : Akumulator NiCd 8,4V 2000mAh large do kolby taktycznej [FIREFOX] / Akumulator NiMH 8.4V 1100mAh do kolb SF G P http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=3115 http://www.taiwangun.com/shop,show,849 czy te pieniądze nie będą wyrzucone w tak zwane błoto , i czy będzie pasował do kolby taktycznej King Arms ?- (ten Firefox) z góry dziękuje za odpowiedzi , Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted June 14, 2009 Report Share Posted June 14, 2009 (edited) Nie, to jest Firefox na dużych ogniwach, wchodzi do kolb CA, Deep Fire i chińskich, ale do King Arms nie. Ogólnie jest problem z tymi kolbami, bo o ile znajdziesz już taką batkę , to upchnięcie jej na miejscu jest ciężkie i łatwo uszkodzić baterię (to GP ponoć nie włazi, pomimo, że piszą, że włazi, jakoś minimalnie za szerokie ogniwa). Do tej kolby podobno wchodzą baterie GG (mają być na Capri pod koniec tygodnia, dość tanio zresztą) i właśnie Firefoxy na małych ogniwach. Intellecty teoretycznie też wchodzą, ale bardzo ciasno (sprzedają je z tymi kolbami w końcu) ich jednak nikomu nie polecam, bo to zmarnowane pieniądze. Mam takiego, trzyma napięcie 24h, potem ROF spada i pewnie niedługo umrze w ogóle. Do tego czasem kable się źle ułożą i przy zmianie pozycji kolby można je przyciąć, łatwo o zwarcie. Ja osobiście zamówiłem sobie kieszeń na baterię na kolbę i też zalecam takie rozwiązanie. Możesz wpakować jakąkolwiek baterię, kabel wyprowadzasz przez tę tubę gdzie się normalnie ogniwa pakuje, więc zbytnio go nie widać i jedziesz. Do tego możesz łatwo zmienić baterię w trakcie strzelanki jak zdechnie. Te kieszenie wyglądają elegancko i dobrze się sprawują. Jeśli cię takie rozwiązanie zadowala to szukaj na allegro rzeczy Guardera, bo oni to robią, albo bierz z Miwo Lubliniec. Inną alternatywą jest AN/PEQ czy jak tam zwą tę ohydną puchę, ale trzeba wyprowadzić kable do przodu. Ewentualnie LiPo, które weszłoby do prowadnicy kolby, ale z tego co się orientuję tam jest 9cm miejsca, a mini-sticki LiPo mają 13 długości, więc kolby nie złożysz raczej. No i do LiPo trze kupić osobną ładowarkę. Co do wyboru baterii, to Firefoxy są bardzo dobre, mam jedną i jestem zachwycony, kumple mają i też chwalą. GP też dobre, ale mają mniejszą pojemność i są drogie. Mam nadzieję, że pomogłem. Edited June 14, 2009 by mmaruda Quote Link to post Share on other sites
Dave-o Posted June 15, 2009 Author Report Share Posted June 15, 2009 Wielkie dzięki właśnie takiej odpowiedzi oczekiwałem !!! chyba pomysł z kieszenią będzie najlepszy , ze względu na to że w tej kolbie ciężko cokolwiek upchnąć - moją pierwszą baterie udanie wpakowałem dopiero po długich chwilach męczarni....mam nadzieję że teraz ten ból będę mieć za sobą Pozdrawiam!! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts