Zelber Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 Witam. Zmieniałem w swoim aksie sprężynę ze stockowej(m100) na sp 90 guardera, niestety nie obeszło się bez problemów:D Składając gb nie włożyłem sprężynki "pod spustowej" (odpowiedzialnej za odbijanie spustu) Przy próbie strzalu karabin nie reagował, odpiąłem silnik - działa na auto i semi. Ponownie podłączam do repliki - semi brak reakcji, auto - poszedł bezpiecznik. Rozkręciłem gb, wsadziłem wyżej opisaną sprężynkę i wziąłem się za oglądanie styków w gb - upieprzone smarem i sadzą. 1.)Jakie są możliwe przyczyny tego zjawiska? 2.)Co należy zrobić oprócz wyczyszczenia styków i wymiany bezpiecznika? 3.) Jaki bezpiecznik? Taki jaki był?(25A 32V) Replika działa na firefoxie 9,6v 2000 mAh. Quote Link to post Share on other sites
johny13 Posted June 17, 2009 Report Share Posted June 17, 2009 1. przebicie na gb ( aczkolwiek ja mam zdarta koszulke kabka i jakos nie mam przebicia) 2. owa sprezynka dotyka ktorys ze stykow 3. owin izolka koncowke sprezynki ( najpierw odtlusc w benzynie / rozpuszczalniku , bo nie owiniesz jej za pomoca tasmy ) lub odizoluj styk 4. bezpiecznik wymien na 25A lub 20A( bedzie bardziej czulszy) Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted July 5, 2009 Author Report Share Posted July 5, 2009 (edited) Przyczyna została odnaleziona i usunięta;) Jednak pojawił się kolejny problem, przy składania z zębatki( tej najbliższej silnika) spadło coś podkłądkopodobnego (średnica około 5 mm, grubość 2mm) Na skutek nieuwagi zostało zmielone przez tłok, więc nie jestem w stanie tego sfotografować. Czym można zastąpić powyższą część? "Zwykłymi" podkładkami? Edit: część wygląda mniej więcej tak: http://img44.imageshack.us/img44/8732/zeb.png Edited July 5, 2009 by Zelber Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted July 8, 2009 Report Share Posted July 8, 2009 Czym można zastąpić powyższą część? "Zwykłymi" podkładkami? Edit: część wygląda mniej więcej tak: http://img44.imageshack.us/img44/8732/zeb.png Powinno dać radę, ale pewnie trochę tych podkładek tam napakujesz ;-). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts