Leo666 Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Witam! Od jakiś dwóch tygodni posiadam replike shotguna m3 benelle [EE]. Po strzelankach "psikałem" prowadnice przeładowania i ze 2 rzazy (w ciągu dwóch tygodni) do HU. Od tego czasu kulki podkręcane sa w dół. Gdy strzelam z m3 odwrotnie (do góry nogami) HU działa jak nalerzy. co sie dzieje ?? czy ktoś wie co można z tym zrobić?? Mam 6-ścio miesięczną gwarancje. Czy mam odesłać shota??? Jeżeli ktoś wie co sie dzieje prosze o pomoc. zGóry dzieki Leo . Quote Link to post Share on other sites
Mykpykcyk Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Napsikałeś do hu. Gratulacje ! Szkoda że jeszcze kulek nie wymoczyłeś w silikonie. Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 Jeżeli napsikasz olejku do hop-upa to będzie efekt odwrotny do hop-upa. Jeżeli już chcesz nasmarować lufę to wyciorem i kawałkiem szmatki, tylko nie za głęboko, bo znów do hop-upa doleci. A co tym zrobić ? Musisz wystrzelić dużo kulek, żeby przywrócić do normy. Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted June 22, 2009 Author Report Share Posted June 22, 2009 dzieki za rade. I jeszcze jedno pytanko: na wyciorze szmatke suchą czy lekko psiknietą silikonem????? Mykpykcyk nie moge pisać w dziale dla zielonych bo jestem zalogowany wiecej niz 3 miesiące.Następnym razem bez złośliwości Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 jeszcze nie słyszałem o smarowaniu suchą szmatką :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Miszczo Posted June 22, 2009 Report Share Posted June 22, 2009 (edited) Jeżeli już chcesz nasmarować lufę Wyraźnie napisałem, ze nasmarować, a popierając arenda nie da się nasmarować suchą szmatką. Lekko popsikaj szmatkę olejkiem i ruchem posuwisto-zwrotnym 8-) 8-) 8-) smaruj lufę ( ale to brzmi :wink: ). Tylko pamiętaj, żeby hop-upa nie nasmarować !!! Edited June 22, 2009 by Miszczo Quote Link to post Share on other sites
Leo666 Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 dzieki wszystkim teraz już nie zrobie takich głupot :wink: Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Najlepszą szmatką do oliwienia i czyszczenia lufy jest albo stara flanela albo cienkie płótno takie ze starego prześcieradła. Niezłe są też bandaże. Żeby doczyścić gumkę będziesz niestety musiał wystrzelać sporą ilość kulek. To najsensowniejsza metoda bo rozpuszczalniki mogą rozpuścić powierzchnię gumki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts