Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

dziwny lot kulek w m3 benelli od EE

Recommended Posts

Witam!

Od jakiś dwóch tygodni posiadam replike shotguna m3 benelle [EE].

Po strzelankach "psikałem" prowadnice przeładowania i ze 2 rzazy (w ciągu dwóch tygodni) do HU. Od tego czasu kulki podkręcane sa w dół. Gdy strzelam z m3 odwrotnie (do góry nogami) HU działa jak nalerzy. co sie dzieje ?? czy ktoś wie co można z tym zrobić?? Mam 6-ścio miesięczną gwarancje. Czy mam odesłać shota??? Jeżeli ktoś wie co sie dzieje prosze o pomoc.

zGóry dzieki Leo .

Jeżeli napsikasz olejku do hop-upa to będzie efekt odwrotny do hop-upa. Jeżeli już chcesz nasmarować lufę to wyciorem i kawałkiem szmatki, tylko nie za głęboko, bo znów do hop-upa doleci.

A co tym zrobić ?

Musisz wystrzelić dużo kulek, żeby przywrócić do normy.

dzieki za rade. I jeszcze jedno pytanko: na wyciorze szmatke suchą czy lekko psiknietą silikonem?????

Mykpykcyk nie moge pisać w dziale dla zielonych bo jestem zalogowany wiecej niz 3 miesiące.Następnym razem bez złośliwości

Jeżeli już chcesz nasmarować lufę

Wyraźnie napisałem, ze nasmarować, a popierając arenda nie da się nasmarować suchą szmatką. Lekko popsikaj szmatkę olejkiem i ruchem posuwisto-zwrotnym 8-) 8-) 8-) smaruj lufę ( ale to brzmi :wink: ). Tylko pamiętaj, żeby hop-upa nie nasmarować !!!

Edited by Miszczo

Najlepszą szmatką do oliwienia i czyszczenia lufy jest albo stara flanela albo cienkie płótno takie ze starego prześcieradła.

Niezłe są też bandaże.

Żeby doczyścić gumkę będziesz niestety musiał wystrzelać sporą ilość kulek. To najsensowniejsza metoda bo rozpuszczalniki mogą rozpuścić powierzchnię gumki.