mich1992 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 witam, dzisiaj do mnie przyszła paczuszka z gunem, tym co w temacie i mam 2 problemy: 1. podczas gdy uczyłem się zamykać obudowę, to chyba przytrzasnąłem te kabelki od baterii, i zerwała się gumka ochraniająca, a druciki się wygięły, ale nie złamały. czy przez to mogę mieć jakieś problemy? czy mogę skleić to wszystko taśmą klejącą, żeby się bardziej nie wykrzywiło? 2. dostałem replikę z krzywo ustawioną muszką, tą na lufie z przodu. wyprostowałem ją ręcznie, co nie było takie trudne i mam coś takiego, że ta muszka jest trochę luźna, że np jak oprę guna o ścianę i potem znów wezmę, to już mam lekką wykrzywioną. czy jest na to jakiś sposób, aby ona była na stałe przyczepiona do lufy i się nie ruszała? dodam jeszcze, że broń kupiłem na taiwangun.com Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 (edited) A śrubę pod muszką odkręciłeś? Jeśli nie to gratuluję jej zerwania. Jeśli nie chcesz aby muszka ci latała obklej taśmą (ja użyłem zwykłej biurowej) lufę pod podstawą muszki tak aby muszka wchodziła na nią (lufę) z oporem. Edited June 23, 2009 by Filipt15 Quote Link to post Share on other sites
mich1992 Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 A śrubę pod muszką odkręciłeś? Jeśli nie to gratuluję jej zerwania. Jeśli nie chcesz aby muszka ci latała obklej taśmą (ja użyłem zwykłej biurowej) lufę pod podstawą muszki tak aby muszka wchodziła na nią (lufę) z oporem. żadnej śrubki nie zerwałem, wszystko mam tak jak było, ale ona sie nie rusza tak perfidnie, tylko wtedy, gdy jest na nią wywierany nacisk, nawet mały. a z resztą, ja tam nie widzę żadnej śruby, właśnie zauważyłem, że ta cała metalowa część, którą się wkręca na lufę jest większa niż lufa, przez co się lekko(bardzo lekko) chwieje na boki. to normalne? Quote Link to post Share on other sites
Filipt15 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 żadnej śrubki nie zerwałem, wszystko mam tak jak było, ale ona sie nie rusza tak perfidnie, tylko wtedy, gdy jest na nią wywierany nacisk, nawet mały. a z resztą, ja tam nie widzę żadnej śruby, właśnie zauważyłem, że ta cała metalowa część, którą się wkręca na lufę jest większa niż lufa, przez co się lekko(bardzo lekko) chwieje na boki. to normalne? Śrubka jest pod wyciorem. Ja też miałem takie tyci luzy to zrobiłem tak jak napisałem w poprzednim poście. Proponuję też obkleić miejsce gdzie kolanko rury gazowej i przednie mocowanie dolnego łoża styka się z lufą.Ewentualnie można obkleić też atrapę tłoka gazowego (to co jest złotego pod górną nakładką) tam gdzie wchodzi w zewnętrzną część rury gazowej. Wyeliminuje to luzy i ograniczy trzeszczenia body. Quote Link to post Share on other sites
mich1992 Posted June 23, 2009 Author Report Share Posted June 23, 2009 czyli to normalne, że mam poluzowaną całą muszkę? Quote Link to post Share on other sites
RED (Lone Wolf) Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Tak. Filipt15 Ci już przecież napisał jak to zrobić, więc pewnie też to przeżył ;). Ja miałem to samo. Dokręcić delikatnie, jak mało daje, to nie zerwij gwintu tylko podłóż jakąś podkładkę pod śrubę albo użyj taśmy. Muszka to ta igiełka ;). Podstawa muszki to to w czym jest ta igiełka :P. Samą muszkę można regulować "góra dół" kluczem z pudełka (takie "T"). Klucz jest z kiepskiego znalowego czegoś, więc uważaj bo łatwo go ukruszyć. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts